A playoffban most először játszik az első a hetedik kiemelttel

A Green Bay Packers és a San Francisco 49ers három éven belül másodszor találkozik egymással az NFC elődöntőjében, de ez az összecsapás sokkal másképp néz ki, mint az előző. A 49ers volt a konferencia domináns csapata ebben a szezonban, az első helyet és a hazai pálya előnyét szerezte meg Brock Purdy-nek és a támadójátékuknak köszönhetően.

Az idei Packers, akárcsak a Niners két szezonnal ezelőtt, a 18. héten lopakodott be a rájátszásba és a múlt héten a Dallas Cowboys elleni idegenbeli sikerrel jutott el idáig. Jordan Love irányításával azonban a Green Bay támadójátéka a hajrában feljavult és komoly kihívást jelent a szombat esti Santa Clara-i összecsapáson.

Két évvel ezelőtt sem Purdy, sem Love nem kezdett saját csapatában (Purdy az Iowa State-en fejezte be egyetemi karrierjét, míg Love Aaron Rodgers tartaléka volt), de mindketten igen magas szinten játszottak az idei szezonban.

Sőt, a 11. hét óta (a rájátszást is beleértve) Love felülmúlta Purdy teljesítményét passz százalékban (70,7% a 70,1%-hoz) és TD-INT arányban (21-1 a 16-6-hoz), Purdy pedig a meccsenkénti yardok tekintetében (278,7 a 269,1hez).

Love és a Packers hihetetlen felemelkedése a csapat 2-5-ös rajtja óta megváltoztatta a szezonjuk ívét. Purdy is elhallgattatta a kétkedőket, még néhány nehéz időszak ellenére is, mióta átvette a 2022-es szezonban a csapat irányítását és visszatért a szezon utáni könyökműtétjéből.

A Packers és a 49ers kilencszer találkozott egymással a playoffban, mindannyiszor az 1995-ös szezon óta, és a San Francisco öt alkalommal nyert - beleértve az elmúlt négy rájátszásbeli találkozót. Kyle Shanahan 2-0-ra áll a rájátszásban Matt LaFleur Packersével szemben.

Az NFL rájátszás történetében ez lesz az első mérkőzés az 1. és a 7. helyezettek között, de a Packers a Dallas Cowboys legyőzése után roppant magabiztosan érkezik meg a hajnali találkozóra így nem számít, hogy a hetedik helyen jutottak be.

madden23.jpg

Fotó: packerswire.usatoday.com