Négy játékos a 49ers támadóegységéből aki a különbséget jelentheti majd

Brock Purdy tavaly egy csapásra sokak kedvence lett és Mr. Irrelevant idén Super Bowlba jutott a csapatával. A sikerhez azonban szüksége van a csapattársaira. Veszélyes célpontjai vannak és Christian McCaffrey személyében a földön a liga legjobbja támogatja.

Christian McCaffrey az ellenérv mindenkinek, aki azt mondja, hogy a futójátékosok nem érnek nagy pénzt a mai NFL-ben. Nemcsak a futott yardok számában vezette az NFL-t 1459 yarddal, és 14 futott touchdownnal második volt a running backek között, hanem 67 elkapással 564 yarddal és 7 touchdownnal második volt a 49ersnél. November közepén megszakadt a 17 egymást követő, legalább egy touchdownt elérő mérkőzésből álló sorozata de ez önmagában is igen kiemelkedő.

Brandon Aiyuk a hetedik helyen állt az elkapott yardok számában (1342), annak ellenére, hogy mindössze 75 elkapása volt. Ez lenyűgöző 17,9 yardot jelent elkapásonként, ami a második helyezést jelentette az NFL-ben. Ennek nagy része elkapás utáni yard. A liga egyik legjobb big play célpontja volt. 

Deebo Samuel képes elkapóként veszélyesebb lenni, mint Aiyuk - ahogy azt az NFC Főcsoport döntőben a 8 elkapása és 89 yardja mutatta -, és úgy használják a 49ers támadójátékában, mint egy svájci bicskát. Nemcsak 60 passzt fogott 892 yardért és 7 touchdownért, hanem 37 alkalommal futott 225 yardért és 5 touchdownért is. A védelemnek minden egyes játékban tudnia kell, hogy hol van mert ellenkező esetben csak újabb 6 pontot látnak a táblán.

George Kittle a rájátszásban eddig elég csendes volt (9-137-1 2 meccsen), és az elkapási statisztikák alapján idén nem került be az NFL 10 legjobb tight endje közé (65-1,020-6). De még mindig képes nagy meccsekre és nagy játékokra. Háromszor lépte át a 100 elkapott yardot és az elkapásonkénti 15,7 yardja a 12. az NFL-ben és a legjobb a tight endek között. Ő egy hatalmas mismatch bármelyik védelem számára, és elvonhatja a figyelmet a 49ers többi fegyveréről - akárcsak Travis Kelce, akire a másik oldalon minden figyelem irányul.

Fotó: nbcsportsbayarea.com, ninerswire.usatoday.com