Randy Moss visszavonult

Bejelentette visszavonulását Randy Moss, akit minden bizonnyal be fognak majd választani a Hall of Fame (Dicsőségek Csarnoka)-be. Moss 13 évet töltött el az NFL-be, ami során 954 elkapott passzt, 14,858 yardot és 153 TD-t mutathat fel.

Randy Gene Mosst 1998-ban a Minnessota Vikings draftolta és 7 évet töltött el az északi franchise-nál. 2005-ben botrányai és formahanyatlása miatt megváltak tőle és Oakland Raidersben folytatta pályafutását. A Raidersben az első szezonja jól sikerült, hiszen átlépte az 1000 elkapott yardot. Két év elteltével azonban innen is távozott.

De most pozitív változás történt a karrierjében és a New England Patriots csapatához került. Tom Brady már régóta kért a vezetőségtől és az edzőtől egy kimagasló képességű elkapót és Mossra esett a választás. Randy Moss meg is hálálta a bizalmat és karrierjének legjobb éve következett a számára. Az alapszakaszban megdöntötte Jerry Rice egy alapszakaszban szerzett legtöbb elkapott TD (20TD) rekordját 23 TD-vel. Veretlenül meneteltek be a Super Bowl-ba, ahol következett az igazán nagy csalódás, hiszen a New York Giants megállította őket. Egyetlen mérkőzést vesztettek az egész szezon során (alapszakasz + rájátszás), de pont a legfontosabbat.


Tavalyi (most már tudjuk utolsó) éve rosszabbul már nem sikerülhetett volna. 2010. október 6-án a New England Patriots a korábbi csapatához, a Minnesota Vikings-hoz
cserélte, ahol 4 hetet töltött el, majd fegyelmezetlenségére hivatkozva kitették a csapatból. A négy hét alatt mindössze két TD-t szerzett, de az egyikkel Brett Favre megszerezte karrierjének 500 TD passzát, ami abszolút liga rekord (420 Dan Marino). Pályafutásának ezen szakasza legalább emiatt emlékezetes maradhat.

Ezt követően a Tennessee Titanshoz került, mert az érdeklődő csapatok közül ők rendelkeztek a leggyengébb helyezéssel. A Titansnál azonban egyáltalán nem szavaztak bizalmat neki (érthetetlen volt a leigazolása), 4 meccsen lépett pályára és csak 6 elkapása volt.

De az utolsó évet leszámítva egy "történelmi" játékos hagyott fel a játékkal és minden szakértő egybehangzó véleménye szerint találkozni fogunk vele még a Hall of Fame-ben.

(nfl.com és wikipedia.org)