Megkezdődött az előszezon! Otthon nyert a Dallas!

A tegnapi napon lejátszották az idei szezon első öt előszezon mérkőzését, így a lockout-ot követően most már hivatalosan is visszatért a foci a pályára. Az első nap legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a Denver Broncos és a Dallas Cowboys mérkőzése volt.

Mindkét csapatnál az az irányító kezdett aki jelenleg a legnagyobb bizalmat élvezi. A Cowboy-oknál ez nem is volt nagy kérdés, hiszen ott továbbra is Tony Romo a kezdő. Viszont sokakat meglepetésként ért hogy ebben a szezonban is Kyle Orton számít majd kezdőnek (legalábbis egyenlőre) és nem Tim Tebow vagy Brady Quinn.

A szoros mérkőzést a hazai pályán játszó Dallas nyerte 24-23-ra. A győztes TD-t a Cowboys a mérkőzés vége előtt 15 másodpercel szerezte meg és 13 yard-os TD passznak köszönhetően. És ebben a pillanatban egy pont volt a Dallas hátránya és ha a biztos mezőnygólt választják döntetlen és jöhet a hosszabbítás. Viszont ők a kétpontos kísérletet választották és megszerték a meccset (ez a döntést valószínűleg az alapszakaszban nem hozták volna meg).

A mérkőzés legjobb embere nem a korábban említett játékosok egyike lett, hanem Tony Romo cseréje, a harmadik éves Stephen McGee. 24 passzkisérletéből 14 sikeres volt, 208 yardot és 3 TD passza volt. Mindezek mellet még 4 futáskisérletet is volt amivel 25 yardot szerzett.

IRÁNYÍTÓ STATISZTIKÁK

Denver Broncos

Játékos                                          SP/PK                   YARD                TD      IT

B. Quinn 8/14 120 1 0
T. Tebow 6/7 91 0 0
K. Orton 2/6 37 0 0

Dallas Cowboys

Játékos                                        SP/PK                       YARD               TD     IT

S. McGee 14/24 208 3 1
T. Romo 3/5 33 0 0
J. Kitna 3/4 23 0 0

(nfl.com)