Nyert az Eagles, a Seahawks, a Cardinals. Alázott a Patriots!

Tegnap este a Dallas-Denver mérkőzésen kívül további négy pre-season meccs került megrendezésre. Mindegyik mérközésre elmondható, hogy főleg a "cserék" kaptak nagyobb szerepet a csapatokban. Pontosabban a jelenleg cserének számító játékosok, akiknek csapaton belül betöltött szerepe persze a szezon folyamán változhat. A frissen igazolt játékosokból sem sokat látott a közönség, főleg az idén Draftolt játékosok kaptak nagy szerepet. Ez persze érthető hiszen az idei teljesen felborult holtszezon miatt az előszezon mérkőzéseinek képe megváltozott. Most nyílt egyedül lehetőség pontosan felmérni, hogy a Draftolt fiatalok milyen teljesítményre képesek az NFL szintjén.

Az első mérkőzést a Patriots pályáján rendezték akik a Jacksonville Jaguars csapatát fogadták. Pár napja tudni lehetett, hogy biztosan Blaine Gabbert, a Jaguars idei Draft első választottja fog kezdeni irányító poszton mert David Garrard megsérült. A másik oldalon a legnagyobb névnek számító Tom Brady sem lépett pályára csak beöltözve sétált a partvonal mellet és az egész meccset végigbeszélte Chad Ochocincoval, aki szintén nem lépett pályára. Azonban nélkülük is lesöpörték a Jaguárokat a pályáról, 47-12 nyerve a mérkőzést. Az első félidőben Brian Hoyer (3. éves), míg a másodikban az újonc Ryan Mallett irányított. Elöbbi 15 sikeres passzt mutatott be, amivel 171 yardot és 1 TD-t szereztek, míg az újoncnak 12 sikeres kisérlete volt amivel 164 yardot és szintén 1 TD-t szerzett. További kiemelkedő teljesítményt nyújtott két újonc. R. Medlin running back akinek két futott TD-je volt, és Stevan Ridley akinek két futott TD mellett egy elkapott TD-je is volt. A Juaguarsnál kezdő Rookie irányító Blaine Gabbert 9 sikeres passzal 85 yardig és 0 TD-ig jutott.

Az idén alapul megerősödő Philadelphia Eagles is pályára lépett, hazai pályán fogadta a Baltimore Ravens csapatát. A várakozásoknak megfelelően az Eagles nyerte a találkozót 13-6-ra. Michael Vick csereként beugórva is kiemelkedett a mérkőzésen ugyanis ő adta a mérkőzés egyetlen TD passzát Brent Celeknek. Vick 4 sikeres passzal 74 yardot és 1 TD-t szerzett. Bemutatkozott a csapatban Vince Young, az egykori 1/1-es a Titanstől nemrég elzavart irányító is aki 3 sikeres passzal 45 yardot ért el. A mérkőzés nagy részében Mike Kafka játszott az irányító posztján és 13 kisérlettel 132 yardot, 0 TD-t és egy IT-t ért el.

A San Diego Chargers hazai pályán kapott ki a Seattle Seahawks csapatától 17-24-re. Vickhez hasonlóan csereként beugorva itt is Philipp Rivers emelkedett ki az irányítók közül 5 sikeres passzával 87 yardot és 1 TD-t szerzett. A Seahawksnál a frissen érkezett Tarvaris Jackson is bemutatkozhatott új csapatában, ahol első meccsén (csereként) 3 sikeres passzból csak 13 yardot ért el. A szezon folyamán valószínűleg Jackson lesz a kezdő, így a cserének számító Charlie Whitehurst kapott nagyobb szerepet a tegnapi mérkőzésen ahol 14 sikeres passzból 115 yardot szerzett. Whitehurst már a hatodik évét tölti a profik közt és már tavaly is találkozhattunk vele, amikor is Matt Hasselbeck cseréjeként a rájátszásba jutottak.

Az Arizona Cardinals csapata idegenben győzte le 24-18-ra az Oaklend Raiders csapatát. A Raiderst a mérkőzés nagy részében Trent Edwards irányította aki idén érkezett Jakcsonvilleből ahol a tavalyi szezonban mindössze 3 meccsen lépett pályára. Az első Raiders mérközésén 10 sikeres passzából 140 yardot és 1 TD-t ért el. Az Arizonában bemutatkozott az Eaglestől érkezett Kevin Kolb aki Vick mögött a cserepadra szorult.

(nfl.com)