A „Szörny” győzelemre vezette a Seattle-t

Az NFL 14. játékhetének hétfő esti rangadóján a Seattle Seahawks Marshawn Lynch vezetésével legyőzte a St. Louis Ramst.

A Seattle Seahawks rosszul kezdte a St. Louis Rams elleni találkozót, ugyanis az első driveja csak 1 perc 25 másodpercig tartott ez idő alatt 17 yardot tettek meg Tarvaris Jacksonék. A vendégek számára is rosszul kezdődött az összecsapás, ugyanis egy 58 yardos támadássorozat végén nem tudtak first downt elérni, így puntolásra kényszerültek. A puntot, azonban blokkolni tudta a Seattle játékosa, Doug Baldwin. A szabad labdát Michael Robinson kaparintotta meg és egy 17 yardos futás után ünnepelhetett touchdownt. A Rams támadójátékában nem volt átütő erő, de a védelmeket is dicsérhetjük. A Seattle egy 7 perces 17 másodperces drive-ot is vezetett, de Jacksonék nem tudtak újabb touchdownt szerezni. Igaz Steven Hauschka 42 yardos field goaljával, már 10-0-ra vezetett a Seahawks.

A második felvonásban a St. Louis Rams közelebb férkőzött a Seattle-hoz. Josh Brown 46 yardról értékesítette field goal kísérletét. A negyed végéig a védelmek parádéztak. A St. Louis védelme rendre megadta az esélyt a támadósornak az egyenlítésre, de Sam Bradfordék képtelenek voltak touchdownt szerezni. A felvonás közepén a Seattle irányítója elvesztette a játékszert. A szabad labdát a Rams linebackerre, Brady Poppinga szerezte meg. Ez is bizonyítja a védelem remek munkáját. A játékrész végén a Rams-nek maradt, még 14 másodperce, de Steve Spagnuolo vezetőedző a térdelés mellett döntött, így az első félidő után a Seattle Seahawks 10-3-ra vezetett a St. Louis Rams ellen.

A második félidő rémálomszerűen kezdődött a Rams számára. Sam Bradford rögtön az első play-ben eladta a labdát. Az interceptiont Brandon Browner jegyezte. A szerzett labdával nem tudtak mit kezdeni Jacksonék, igaz Hauschka 23 yardos field goaljával, már 13-3-ra vezetett a Seattle. A Rams támadósora ismét kilátástalan drive-ot vezetett, míg a Seahawks egy 5 perc 17 másodperces támadássorozat végén  egy elhibázott field goal kísérletig jutott. A Rams védelme ismét megadta a lehetőséget a felzárkózásra a támadóknak.

A vendég drive-ban Steven Jackson 47 yardos elkapásával a Rams ott volt a red zone-ban, majd egy pass interference szabálytalanság után 1 yardra volt a Seattle end zonejától. A következő play-ben a St. Louis-nál is volt egy szabálytalanság, így a 11 yardos vonalig szorult vissza a vendég csapat. A drive végén Josh Brown 29 yardról értékesítette field goal kísérletét. A Seattle Doug Baldwin 29 yardos touchdownjával szinte eldöntötte a mérkőzést.

Az utolsó negyedben Hauschka 48 yardról értékesítette field goal kísérletét, ezzel 23-6-ra vezetett a Seattle. A Rams nem adta fel és küzdött a becsületéért. Sikeresen, ugyanis az érthetetlen play hívások után érkezett Steven Jackson, aki azonnal touchdownt futott. Az összecsapás Marshawn Lynch 16 yardos futott hatpontosával végleg eldőlt. A ”Szörny” 115 futott yarddal és 1 TD-vel fejezte be a mérkőzést. A Seattle a játék minden elemében felülmúlta a Ramst és megérdemelten nyert.

(sport365.hu)