Atlanta Falcons - Jacksonville Jaguars csütörtök este

A csütörtök esti Atlanta Falcons - Jacksonville Jaguars mérkőzéssel megkezdődik az NFL alapszakaszának 15. játékhete. A két csapat bizalommal érkezhet az esti meccsre. A Jaguars múlt héten megszerezte első győzelmét az ideiglenes vezetőedzőjével, míg az Atlanta Falcons megfordította a Carolina Panthers elleni mérkőzésüket egy szenzációs második félidőt produkálva.

Ránézésre országos egyesnek mondhatnánk a mérkőzést, dehát az NFL-ben semmit sem lehet biztosra venni. A Jakcsonvile csapatánál talán egy kicsit nagyobb fejetlenség uralkodik. A Jacksonville pár hete menesztette edzőjét Jack Del Riot és helyét az ideiglenesen kinevezett korábbi védelmi koordinátor Mel Tucker vette át. Továbbá Wayne Weaver tulajdonos közölte, hogy megválik klubjától. Ezt követően elküldték Jason Hill-t az idei legjobb elkapójukat és Johnny Cox-t a wide receiverek edzőjét.

Az új tulajdonost, Shahid Khant (vagyis akkor még csak jelöltet) hamar elfogadták a szurkolók, mert a következő San Diego Chargers elleni hétfő esti rangadón már a tulajdonoséhoz hasonlóan műbajuszban volt rengeteg szurkoló. Múlt héten meglepetésre földbe döngölték a Tampa Bay Buccaneers csapatát és a tegnapi napon a tulajdonosok egyhangúlag megszavazták a csapat eladását így mostantól már hivatalos, hogy Shahid Khan a Jacksonville Jaguars tulajdonosa. Lehetséges, hogy a pozitív változások visszahozzák a csapat bizalmát.

Az Atlanta Falcons csapatánál kevés változásról lehet beszámolni, de igazság szerint a szurkolók itt sem elégedettek csapatuk teljesítményével. Mike Smith irányításával a Falcons tavaly nem csak a csoportját nyerte meg, hanem az egész NFC legjobb gárdájának számított. A rájátszásban viszont rögtön megállította őket a Green Bay Packers gárdája. A szurkolók tehát joggal reménykedhettek egy kitűnő idényben, azonban jelenleg főként csak a Wild Card pozíció elérhető a számukra. Még esélyük van a csoportgyőzelemre is, de annak kicsi az esélye hiszen a New Orleans Saints két mérkőzéssel jobban áll. A Wild Card pozícióért azonban nagy verseny van az NFC-ben, de ebben a Falcons az élen van, így nem engedhetik meg maguknak az otthoni bukást.

Összhasonlítás:

Irányítóposzton egyértelműen a Falcons, pontosabban Matt Ryan felé billen a mérleg nyelve. Ryan az idei alapszakaszban 3.474 passzolt yardnál és 23 TD átadásnál jár, míg a Jaguars irányítója Blaine Gabbert csak 1783 yard és 10 passzolt TD-t ért el.

A futóknál a Jaguars running backje Maurice Jones-Drew vezet 1222 yardal és 7 TD-vel, de a Falcons futójának Michael Turnernek sincs oka a szégyenkezésre a maga 1068 szerzett yardjával és 8 TD-jével.

A Falcons elkapóit viszont megközelíteni sem tudják a Jaguars oldaláról. Roddy White 965 yardot és 6 TD-t, Tony Gonzalez 812 yardot és 7 TD szerzett elkapásaival.

Pontok és szerzett yardokban is jobban áll az Atlanta Falcons. 365.8 yardot és 23.1 pontot szereznek mérkőzésenként szemben a Jaguars 260.1 yardjával és 14.8 pontjával. Így meglepő lenne ha a Falcons nem tudna otthon nyerni, dehát itt minden megtörténhet.

(nfl.com)