Az Atlanta földbe döngölte a Jaguarst

Az NFL 15. játékhetének nyitó mérkőzésén az Atlanta Falcons kiütötte a harmatgyengén játszó Jacksonville Jaguarst. A találkozón volt fumble visszahordás, blokkolt punt és sackkek sokasága.

Az Atlanta remekül kezdte a Jacksonville Jaguars elleni mérkőzést, ugyanis rögtön az első driveból touchdownt szerzett. A 4 perces támadósorozat végén Matt Ryan 29 yardos passzát Julio Jones kapta el és szerzett egy hatpontost. A Jacksonville nagyon leszerepelt az első negyedben. A floridai alakulat két drive-ot vezetett, összesen 18 (!) yardot tett meg, amely nagyon kevés. Az Atlanta viszont tovább növelte előnyét, ugyanis Matt Bryant értékesítette 33 yardos field goal kísérletét. Az első negyed után a rájátszásért harcoló Falcons 10-0-ra vezetett a harmatgyenge Jaguars ellen.

A második felvonásban a hazai alakulat végleg eldöntötte a mérkőzést. Az Atlanta első támadássorozata nem volt jó, majd következhetett a punt. Jarett Dillard az elrúgás után nem tudta megfogni a labdát, amelyet a másodéves linebacker, Sean Weatherspoon szerzett meg, így a Falcons 5 yardra került a vendégek end zonejától. Michael Turnerrel az Atlanta elsőre megfutotta a TD-t. A Jaguars továbbra sem tudott mit kezdeni a Falcons védelmével, míg az újonc QB, Blaine Gabbert NFL karrierje talán legrosszabb teljesítményét nyújtotta. Ryan egy 6 yardos TD passzt adott Roddy Whitenak, majd a negyed végén következett Bryant 31 yardos field goalja, így az első félidő után  az Atlanta 27-0-ra vezetett.

A harmadik negyedben a Jaguars támadhatott, mígnem John Abraham földre vitte Gabbertöt közben kiverte a kezéből a labdát, amelyből Corey Peters futott egy 13 yardos hatpontost. A következő Jaguars driveban csak 2 yardot tett meg a csapat, míg Ryan és White összehozta második touchdownjukat. Az irányító ezúttal egy 29 yardos TD passzt adott a liga egyik legjobb elkapójának. A negyed végén megszerezte első pontjait a vendég csapat. Bryant puntját Kassim Osgood blokkolta. A szabad labdát Zach Potter szerezte meg, aki egy 46 yardos touchdownt szerzett. Érdekesség, hogy a felvonás végén az Atlanta vezetőedzője, Mike Smith lecserélte Matt Ryant és beküldte a helyére Chris Redmant.

Az utolsó játékrészben az Atlanta teljesen visszavett, míg a Jaguars mindent megtett az újabb touchdwonért, valamikor túl sokat is. Gabbert a mérkőzésen először adta el labdát. A passzát Thomas DeCoud szedte le a levegőből. A Falcons természetesen futtatta az órát, amelyből 6 perc 50 másodpercet sikerült is lepörgetni. A Jaguars az egész mérkőzés talán legjobb támadássorozatát vitte végbe a negyed végén. Gabbert először mutatta meg, hogy miért játszik az NFL-ben. Remek passzainak hála Chastin West szerzett touchdownt, ezzel kialakítva a 41-14-es végeredményt.

Összességében az Atlanta Falcons bebizonyította, hogy sokkal erősebb csapat mint a Jacksonville Jaguars, amely támadásban és védekezésben is komoly hibákat követett el. A mérkőzés egyik legjobbja John Abraham volt. A Falcons defensive endje 3.5 sackket mutatott be a mérkőzésen, ezen felül oroszlánrészt vállalt Corey Peters touchdownjában. A hazaiak összesen ötször vitték le a földre Gabbertöt. Az Atlanta ezzel a győzelmével 9-5-re módosította mérlegét és lépéselőnybe került az NFC wild card pozíciójáért folytatott harcban.

(sport365.hu)