Merre tarthat a Colts?

Peyton Manning nem akar részt venni az Indianapolis Colts edzésein a szezon hátralevő részében. A hírt Jim Caldwell, a Colts vezetőedzője jelentette be a tegnapi napon.

A négyszeres alapszakasz MVP irányító a csapat utolsó két mérkőzését nem a helyszínen tekintette meg és a szezon végéig, január 1.-ig nem vesz részt csapata edzésein. A magyarázat egyszerű. A Colts nem akar elvenni egyetlen egy edzés "snap"-et sem a két csere irányítotól Dan Orlovskytól és Curtis Paintertől. A Colts csütörtökön fogadja a csoportjukat megnyerő Houston Texans gárdáját.

A vezetőedző és az alelnök Bill Polian nyilatkozatából kiderül, hogy nem tudni mikor lesz Peyton Manning 100%-ig egészséges. Egy korábbi nyilatkozatában a franchise elnök Jim Irsay kijelentette, hogy egy teljesen egészséges Manningnek örülne legjobban a jövőbeli roosteren.

A klub életében a fordulópontot a jövő március 8.-ai dátum fogja jelenteni, ez ugyanis a döntési kényszerüknek a határideje. Legkésőbb eddig a napig kell döntenie Caldwellnek, Poliannek és Jim Irsay a klub jövőjéről. Azaz marad vagy megy Peyton. Ha marad körülbelül 28 milliót kell kifizetnie a klubnak a jövő szezonban. Ha megy akkor eddig a napi "free agent" (szabadügynök) listára kell tenni. Vagy a marmadik lehetőség szerint újra kell tárgyalni a szerződését. Azonban bármelyik verzió valósul is meg, nagy tétekben nem szabad az ellen fogadni, hogy a Colts Andrew Luck-ot fodja elsőként draftolni.

(nfl.com)