Parádézó Rodgers, Green Bay győzelemmel

Az NFL 16. játékhetének egyetlen vasárnapi mérkőzésén a címvédő Green Bay Packers legyőzte a Chicago Bears csapatát. A találkozón a „Sajtfejűek” irányítója, Aaron Rodgers öt touchdown passzt adott.

A Green Bay Packers vasárnap a Chicago Bearst látta vendégül. A mérkőzésnek csakis a Chicago számára volt tétje, ugyanis az illinois-i alakulat egy esetleges győzelemmel még életben tartotta volna rájátszásról szövögetett álmait, egy vereség viszont a szezon végét jelentette volna a Bears számára.

Az összecsapást remekül kezdte a Green Bay, amely egy 80 yardos drive végén szerzett touchdownt. Aaron Rodgers egy 2 yardos TD passzt adott Jermichael Finley-nek. Az első felvonásban, még volt egy 60 yardos Bears drive és két kisebb támadássorozat, de több pont már nem született a játékrészben. A következő negyedben a Green Bay egyik sackkirálya, Clay Matthews lefülelte a Chicago irányítójának, Josh McCownnak a passzát.

A megszerzett labdával azonban nem tudott mit kezdeni a hazai alakulat. A felvonás első pontjait a Chicago Bears szerezte. Robbie Gould egy 35 yardos field goal kísérletet értékesített. Kevesebb mint két perc volt hátra a negyedből, mikor Rodgersék megkapták a labdát. Ez idő alatt Rodgers egy 65 yardos támadássorozatot vezetett, amelynek végén egy 2 yardos TD passzt adott James Jones-nak.

A harmadik negyedet érdekes touchdownnal nyitotta meg a Chicago. A Bears futójának, Kahlil Bell-nek a kezéből kiütötte a labdát Charlie Peprah. A szabad labdát a vendégek offensive guardja, Edwin Williams a Green Bay end zonejában vette fel, ezzel hatpontost szerezve, nem mellesleg visszahozta a mérkőzésbe a Chicagót.

Sokáig nem örülhetett a Bears, ugyanis Rodgers valamivel több mint egy perccel később egy 55 yardos TD passzt adott Jordy Nelsonnak. Az előző felvonáshoz hasonlóan a Green Bay ismét szerzett egy touchdownt az utolsó percekben. Rodgers negyedik TD passzát a találkozó során második alkalommal kapta el James Jones.

Hét másodperc telt el a negyedik negyedből, mikor Jordy Nelson ismét egy TD elkapással vetette észre magát, ezzel a hatpontossal és az extra ponttal a Packers 35-10-re vezetett. A Chicago a mérkőzés hátralévő részében még egy touchdownt és egy field goalt szerzett. Josh McCown 1 yardos passzát Kellen Davis kapta el. A TD után egy sikeres két pontos következett. Valamivel több mint egy perccel a mérkőzés vége előtt Gould 30 yardos mezőnygóljával kialakult a 35-21-es végeredmény.

A Green Bay ezzel 14-1-re módosította mérlegét, míg a Chicago készülhet a 2012-es szezonra, és nem lenne meglepő, ha új edzővel tenné meg ezt. A 283 yarddal és 5 touchdown átadással záró Aaron Rodgers a 2011-es szezonban 10. alkalommal dobott legalább három TD-t, ezzel egy illusztris társasághoz csatlakozott. Tom Brady 2007-ben 12-szer, míg Dan Marino 1984-ben 10-szer dobott legalább három touchdown passzt.

(sport365.hu)