Stevie Johnson nem tudja magát máshol elképzelni

A Buffalo Bills elkapója igyekszik évekre megszilárdítani a támadó szekcióját. Ennek első lépése Ryan Fitzpatrick irányítóval kötött több éves szerződés volt, amihez hasonlót terveznek Stevie Johnsonnal is kötni az offseason során.

A "The Buffalo News" szerdai értesülései szerint Johnson az év végén szabadügynökké válik, így a múlt hét vasárnapi Denver Broncos elleni győztes meccs lehetett az elkapó számára az utolsó hazai mérkőzés a Bills színeiben. Ennek ellenére Stevie Johnson optimista a 2012-es szezonnal kapcsolatban.

Amennyiben nem tudnak egymással megállapodni a felek, a Bills egy franchise taggel is elláthatja a fiatal elkapót amivel további egy évig magukhoz láncolják. Ez azt jelenti, hogy a klub önkényesen meghosszabbíthatja játékosával egy évig a szerződését, aminek viszont ára is van, hiszen az adott poszton szereplő öt legjobban kereső játékos fizetésének átlagát kell megadni neki, vagy pedig az adott játékos előző évi fizetésének 120%-át attól függően, hogy melyik a nagyobb.

Johnson a liga egyik legjobb fiatal elkapójává nőtte ki magát két év alatt. Eddigi 31 NFL mérkőzésén 154 elkapásból 2.037 yardot és 16 touchdownt szerzett. A Bills a New England Patriots ellen zárja az idei alapszakaszt.

(nfl.com)