Súlyos betegség miatt nem játszhat a Steelers sztárjátékosa

Sarlósejtes betegség miatt nem játszhat tengerszint feletti magasságban a Pittsburgh Steelers egyik legjobb védője, Ryan Clark, így ő kihagyja a Denver Broncos elleni vasárnapi összecsapást. A védő mellett Rashard Mendenhall is kidőlt a sorból.

Súlyos betegség miatt nem léphet pályára vasárnap a Denver Broncos ellen a Pittsburgh Steelers egyik legjobb védője, Ryan Clark. A harminckét esztendős safety sarlósejtes betegségben szenved, amely tengerszint feletti magasságban, akár halálhoz is vezethet. A sarlósejtek elzárják a kisereket és megakadályozzák, hogy az oxigén eljusson a test különböző részeibe. Emiatt elhal a testnek az a része, vagy a beteg meg is halhat. A sarlósejtes krízis alatt súlyos fájdalom és érzékenység kezdődik a csontokban, a lépben és a test bármely részében.

Clark 2007-ben majdnem az életével fizetett, amiért játszott a Denver Broncos elleni mérkőzésen. Az október 21-i mérkőzésen a safety rosszul lett és el kellett távolítani a lépet és az epehólyagját. A beavatkozás után közel 14 kilót fogyott (30 pound).

A safety a mostani alapszakaszban egyetlen egy mérkőzésről sem hiányzott. A 16 összecsapás alatt 100 szerelést mutatott be, ezzel csapata leghatékonyabban védekező játékosa volt. Hiányát nagyon megérezheti a Pittsburgh Steelers.

További rossz hír a Steelers szurkolóinak, hogy az idei rájátszásban, már nem léphet pályára Rashard Mendenhall. A huszonnégy esztendős futó elülső keresztszalag szakadást szenvedett a jobb térdében. Mendenhall az alapszakaszban 928 yardot és 9 touchdownt futott.

(sport365.hu)