Drága mulatság a Tebow-csoda, de minden pénzt megér!

Az NFL rájátszásának Wild Card körében a Denver Broncos a szezon egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy kiejtette a tavalyi AFC bajnokot a Pittsburgh Steelerst. A coloradói alakulat irányítója, Tim Tebow 250 ezer dollárt kapott ezért a mérkőzésért.

A Denver Broncos legjobb irányítója, Tim Tebow múlt hétvégén a Pittsburgh Steelers elleni Wild Card mérkőzésen szenzációs teljesítményt nyújtott. A Sports Illustrated által az évtized legjobb egyetemi játékosának megválasztott irányító első playoff mérkőzésén 316 yardot passzolt, 1 touchdown futása és 2 TD átadása volt, közte a 80 yardos hatpontos passz a hosszabbításban, amellyel csapata megnyerte az összecsapást, mindezt a betonkemény Steelers védelem ellen mutatta be.

A huszonnégy esztendős QB-ról ódákat zengtek a mérkőzés után, igaz ez nem meglepő, hiszen a tavalyi AFC bajnokot ütötték ki a rájátszásból, arról nem is beszélve, hogy Tebow az alapszakasz utolsó három mérkőzésén enyhén szólva sem nyújtott NFL szintű teljesítményt. A New England Patriots, a Buffalo Bills és a Kansas City Chiefs ellen 439 yardot passzolt, 1 TD átadása és 4 interceptionje volt.

Nos, a győzelem nem csak továbbjutást, hanem rengeteg pénzt is ért Tim Tebow számára. A hithű irányító minden egyes playoff sikerért 250 ezer dollárt kap. Igaz, ehhez minden egyes szezonban a mérkőzések 70 százalékán pályára kell lépnie, ez Tebow esetében 73 százalék volt ebben az alapszakaszban. Tebow október 9-én az ötödik játékhéten lett a Denver kezdő irányítója.

Az AFC főcsoport elődöntőjében a Denver Broncos a New England Patriots-cal játszik. Amennyiben Tebow meg tudja ismételni múlt heti teljesítményét, akkor a nem túl acélos Pats védelem ellen is sikerre vezetheti a Broncost, amely utoljára 2005-ben jutott be a főcsoportdöntőbe. Igaz, ehhez Tom Brady-nek is lesz néhány szava. Tim Tebow, ha megtanul végre passzolni (a Pittsburgh ellen voltak biztató jelek), akkor a liga történelmének egyik legnagyobb irányítója lehet.

(sport365.hu)