Aaron Rodgers - MVP - Alapszakasz legértékesebb játékosa

A tegnapi napon az AP Aaron Rodgerst, a Green Bay Packers Super Bowl győztes irányítóját választották az Alapszakasz legértékesebb játékosának (2011 Associated Press NFL Most Valuable Player). A díjat az Indianapolis Colts irányítójától, az egyedüli négyszeres alapszakasz MVP-től, Peyton Manningtől vette át. Rodgers az 50 szavazatból 48-at kapott. A kategóriában rajta kívül csak Drew Brees kapott két szavazatot.

Rodgers a Green Bay Packers első játékosa akit Brett Favre után MVP-nek választottak. Favre háromszor nyerte el a díjat, három egymást követő évben. Rodgers a Packers ötödik játékosa akit az Alapszakasz legértékesebb játékosának választottak Bart Starr, Don Hutson, Jim Taylor, Paul Hornung és Brett Favre után.

2007 óta Rodgers a harmadik irányító akit MVP-nek választottak Peyton Manning (2008, 2009) és Tom Brady (2007, 2010) után. Rodgers 122.5-ös alapszakasz mutatójával NFL rekordot állított fel. 4.643 passzolt yardal, 45 touchdown passzal és csak 6 interceptionnel zárta az alapszakaszt.

Aaron Rodgers, QB Packers 48

Drew Brees, QB Saints 2

(nfl.com és The Associated Press)