Peyton Manning Saga: A túra

Már csak két csapat maradt és egy kérdés. Titans vagy Broncos. Nashville vagy Denver. A március 7.-ei elküldése óta Manning körbeutazta szinte egész Amerikát a tulajdonosok magángépein. Találkozott az Arizona Cardinals, a Miami Dolphins, a Denver Broncos és a Tennessee Titans vezetőivel is. A Kansas City Chiefs és a Seattle Seahawks is "interjúra" hívta Peyton, de a két csapat érdeklődését visszautasította.

Mostanra szinte biztossá vált, hogy már csak két csapat ajánlatán gondolkodi. A Titans és a Broncos maradt benn a végén. Azonban a remény hal meg utoljára, így a Cardinals és a Dolphins is reménykedik még. A Cardinals a mai nap végéig vár Manning döntésére. Ugyanis a holnapi napon ki kell fizetnie Kevin Kolbnak a 7 millió dolláros kerettagsági bónuszt. A Dolphins már kezdi bebiztosítani magát. Ők Matt Flynnt várják egy megbeszélésre a hétvégén.

A Denvernél Manning leigazolása feltenne egy újabb kérdés. Mi lesz az új szupersztár Tim Tebow-al. Tebow a tavalyi szezonban egy csapásra sztárrá vált. A Broncos irányítójának meze fogyott a legjobban és Tebow lett Amerika kedvenc sportolója. Viszont csapaton belül még a győzelmek és a szenzációs fordítások ellenére sem voltak vele teljesen megelégedve. Az edző John Fox alig akarta berakni a csapatba. Az 1-4-es mérleg után már a szurkolók követelték be a csapatba. Foxnak pedig nem volt vesztenivalója, mert ennél rosszabb már úgy sem lehet a helyzet. És megtörtént a Tebow csoda. A szezon hátralevő részében viszont folyamatosan csak kritizálták csapaton belül. A Broncos korábbi irányító legendája, jelenlegi alelnök John Elway is folyamatosan kifogásolta, hogy nem tud passzolni. Inkább egy fullbacknek tekintették aki irányítónak képzeli magát. Manning viszont pont az a játékos aki az Elway korszak stílusát testesíti meg.

A Tennessee Titans tavaly megszerezte a Seattle Seahawks korábbi irányítóját Matt Hasselbecket. Hasselbeck viszont finoman szólva sem tudott maradandót alkotni így tőle könnyű szívvel megválnának. Tavaly draftolták a fiatal John Locker irányítót. Aki nem okozott csalódást, de csak kevés bizonyítási lehetőséget kapott. 4 touchdownt szerzett és egyszer sem adta el a labdát. Nagyon bíztató jeleket mutatott és a jövő egyik nagy irányítójává válhat. Ha Manning a Titans választja akkor viszont nem a közeljövő nagy irányítója lesz Locker. De egy nem akármilyen játékos mögött tanulhatna. Aaron Rodgers is éveket töltött el Brett Favre mögött.

A Titans máris elkezdte támadófalnák erősítését. Megszerezték a Minnesota Vikingstól menesztett guardot Steve Hutchinsont. Ezzel is szimpatikusabbá téve csapatukat Manning szemében. A Titans tulajdonosa Bud Adams a "KHOU-11"-nak adott interjújában elárulta, hogy egy életreszóló szerződést ajánlott Peyton Manningnek.

(nfl.com)