1/32-es pick lehet: Coby Fleener (videókkal)

Magyar New York Giants Blog (giantsfootball.blog.hu) jóvoltából következen egy kis draft tippelde. Öt játékost néztek meg és mind az öt írás, öt napon keresztül felkerül az NFL Hungary-ra is. Érdemes lesz megtekinteni mindegyiket. Mint ismeretes a Giants utolsóként választ az áprilisi drafton, amit csak az évnek egy (két) napján sajnálnak. A Draft első pár helyén kiválasztásra kerülő főiskolásokról már sokszor esett szó, most viszont következzenek a tehetséges, ám a sor végére szoruló fiatalok.

Jerry Reese a draftok során rendszerint az elérhető legjobb játékost húzza be poszttól függetlenül (egy bizonyos kereteken belül). Ha needre tudunk hozni ilyen játékost, az külön öröm. A most induló sorozatban az első körben húzható játékosokat mutatom be. Elsőként érkezzen a Stanford tight endje, Coby Fleener.

A TE-k közül Fleener mellett Dwayne Allent jósolták első körösnek, azonban combine teljesítménye után mind Fleener, mind Charles megelőzte őt a ranglistán. Fleener 1988. szeptember. 20-án látta meg a napvilágot az Illinois államban található Lemontban. A high schoolban termete megvolt a TE, sebessége pedig a WR poszthoz. Senior évében 706 yarddal és 8 TD-vel zárt, így államában az egyik legnagyobb tehetségnek számított. Safety és WR poszton is megállta a helyét, valamint kosárlabdában is remekelt. 6’6” magasságával és 247 lbs tömegével ideális a posztra.

2007-ben nem volt a pályán, így a Stanfordban 2008-ban mutatkozott be, 13 elkapott passza volt, amivel 176 yardot hozott csapatának. Következő két évében elkapásban a harmadik legjobb volt csapaton belül, 2009-ben 21 elkapás, 266 yard, 1 TD, míg 2010-ben 28 elkapás, 434 yard és 7 TD volt a mérlege. Senior évében pedig kiváló évet hozott össze, a Stanford legjobbja volt 10 TD-vel. 32 elkapása 648 yardot ért, ezzel a legjobb TE prospectek között tartották számon. 20,2 yard/catch átlaga pedig igen impresszív, remek páros alkotott a leendő 1/1-es Andrew Luckkal. Kézenfekvő lenne tehát, hogy a Colts behúzza mindkettejüket, azonban könnyedén keresztülhúzhatjuk ezen törekvésüket.

Számos pozícióban alkalmazható, a tackle mellett, az H-back helyén, sőt akár slotban is. A snap után gyorsan reagál, gyors kezei vannak, képes megszabadulni védőitől. Elit sebessége nincs, azonban így is megfelelő a gyorsasága. Az elkapásokhoz megbízható kezei vannak, a pálya közepén is kiváló célpontot jelent. A labdáért is képes felugrani, remekül számítja ki a passzok ívét. Ahogy a számok is mutatják, Luck mélységi célpontja volt. A route-okat remekül futja meg, egyik erősségei közé tartozik. Release-ben kiváló, utána pedig elegendő sebessége van ahhoz, hogy meglógjon. Mozgása kiszámíthatatlan, ellenfelei nem tudhatják merre fog futni. Gyengébb sebessége ellenére a post route-okban is használható. Blokkolásban van még hova fejlődnie, azonban van potenciál e képességében is. Ugyan a labdával már robbanékony játékos, azonban erőben javulnia kell még.

Jelenleg Bear Pascoe az egyetlen egészséges TE a rosteren, így szükség lehet egy újabb emberre. Ugyan Jake Ballard kiválóan szerepelt, azonban egymaga nem életbiztosítás, Beckum csak elkapásban jó, Pascoe pedig FB-ként is szerepelni szokott. Fleener elkapásonként 20 yardot hozott senior évében, Nicks és Cruz mellett képes lenne összezavarni az ellenfél secondary-jét. Kiváló összhang volt közte és Luck között, ugyanez folytatódhatna Manninggel is.

Utoljára Jeremy Shockey személyében draftoltunk TE-t az első körben, most azonban ismét esélyt látok erre. Ugyan az elmúlt években nem foglalkoztattuk sokat a TE-ket, - itt elsősorban Kevin Boss-ra gondolok - azonban Manningham távozásával újabb célpontra lehet szüksége Eli-nak, akit Fleener személyében meg is kaphat.

A combine során csak az interjúkat és a fekvenyomást vállalta, utóbbiban Dwayne Allen mellett a második legtöbb alkalommal emelte fel a 102 kg-t, mégpedig 27-szer. A 40 yardot majd a Pro Day-en futja meg március 22-én.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu