Kire van szükség? - San Francisco 49ers

Mindenkit meglepett a San Francisco 49ers tavalyi idénye. Bár a potenciál benne volt a csapatban, de igazából senki sem várt tőlük ekkora javulást. Most viszont változott a helyzet, hiszen a tavalyi teljesítménykövetően nőttek az elvárások a csapattal a szemben. Ha nem jutnak be a főcsoport döntőbe akkor kudarcnak tekinthető a 2012-es szezon.

Megpróbálták megszerezni Peyton Manning-et, de mivel nem sikerült igen sok pénzért visszahozták a kettős megítélésű irányítójukat Alex Smith-t. Smith 1/1-es volt, de egyedül a tavalyi évben bizonyította ezt. Szerződtették tartalék irányítónak Josh Johnson-t, aki 2004-től 2006-ig a San Diego-i Egyetemen együtt dolgozott a csapat vezetőedzőjével Jim Harbaugh-val. Az Arizona Cardinalshoz távozott a right guard Adam Snyder, akit mindenképpen pótolni kell. Várhatóan korán fognak guardot választani. Valószínűleg az első, de legkésőbb a második körben biztosan falembert fognak választani.

Szerződtették a veterán és egyszer már viszavonult Randy Moss-t és a Super Bowl egyik hősét Mario Manningham-et, hogy helyettesítsék a csapattól tavaly elküldött Braylon Edwards-ot és a szabadügynökként a Washington Redskinshez távozott Josh Morgan-t. Harbaugh véleménye szerint ezek az igazolások elegendőek a csapat passzjátékának biztosításához, azonban várható egy wide receiver kiválasztása, hiszen Randy Moss szerepeltetése rejt magában kockázatot.

Megtartották a védelem két kulcsjátékosát. A safety Dashon Goldson franchise taget kapott, míg Carlos Rogers sikerült kidolgozni egy négyéves, 29.3 millió dolláros új szerződést. Viszont elvesztették Shawntae Spencer-t aki az Oakland Raiders csapatához távozott és a helyére szerződtették Perrish Cox-ot, de nem tűnik végleges megoldásnak. Ezért cornerback választására lehet számítani a jövő heti Drafton.

A 49ersnek CB, RG, DE, WR játékosnak van szüksége.

A 49ers választásai:

Kör 1, Pick 30 (30)

Kör 2, Pick 29 (61)

Kör 3, Pick 29 (92)

Kör 4, Pick 30 (125)

Kör 5, Pick 30 (165)

Kör 6, Pick 29 (199)

Kör 7, Pick 30 (237)

(nfl.com)