A Bills privát edzésre hívta Young-ot

Vince Young talán az utolsó esélyt kapja meg a Buffalo Bills-től, hogy ismét az NFL-ben játszhasson. A csapat ma jelentette be, hogy a holnapi napon egy privát edzésen fogadja a korábbi Tennessee Titans és Philadelphia Eagles irányítóját Vince Young-ot. A szerződtetése nem is olyan valószínűtlen és ezt megerősíti Buddy Nix nyilatkozata is.

"Kell valakit szereznünk a szabadügynök piacon. Irányítót kell szereznünk és van egy jó játékos akire gondoltunk." - nyilatkozta Buddy Nix a Bills general managere. Egyesek szerint viszont Nix nem Youngról, hanem a draftolatlan Aaron Corp-ról beszélt. Az biztos, hogy szükségük van egy irányítóra. Ryan Fitzpatrick és a tartalék Tyler Thigpen mellett egyikük leigazolásával már teljes lenne a rooster.

Young szerződtetésének igen is van esélye hiszen a Bills támadósémája nagyban hasonlít a Texans által használt offense-re. Ha valóban Buffalo-ban folytatja a pályafutását akkor minimum tartalékként számítanak majd rá. A tartalék Tyler Thigpen-t biztosan megelőzi majd a listán, de hogy Ryan Fitzpatrick-ot is az már nem biztos.

Young a 2006-os Draft harmadik választása volt. Tavaly fejezte a hatodik profi szezonját amiből ötöt a Titans, egyet pedig az Eagles csapatánál töltött. Összesen csak 60 mérkőzésen lépett pályára. 8.964 passzolt yardot, 1.459 futott yardot, 46 touchdownt és 51 interceptiont szerzett. Egy kezdő irányítótól az utolsó érték elég aggasztó mutató. Csak összehasonlításképpen Fitzpatrick 58-szor lépett pályára mégis 10.936 passzolt yardot, 68 touchdownt és 65 interceptiont szerzett.

(nfl.com)