Akire érdemes lesz figyelni: Sean Weatherspoon (Falcons)

Sean Weatherspoon egyike azoknak a játékosoknak akik meg tudnak őrülni ha a csapattársaik megcsinálnak egy jó playt. Már szinte azelőtt látja a playt mielőtt elindítják azt. Mindig bedobja magát mert részese akar lenni a játéknak. Mindig mozgásban van. Élmény nézni a játékát. Nem ezek a tulajdonságok teszik a harmadéves linebackert igazán jó játékossá. A sebessége, az intelligenciája és a sokoldalúsága az ami igazán lenyűgöző. Ha kombináljuk Weatherspoon képességeit az erőfeszítésével és a hozzáállásával akkor egy igazi vezéregyéniséget kapunk.

Lehet, hogy valamennyire kilóg ebből a sorozatból hiszen már a tavalyi évben előtérbe került. A Falcons védelemének egyik vezére volt. Valószínűleg a jó játéka is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen könnyen elengedték Curtis Lofton-t. Weatherspoon a 4-3-as védelem egyik legjobb külső linebackere. Tavaly nem választották be a Pro Bowl-ba, de ez nem a teljesítményén múlt hanem azon, hogy még igazán nagy neve a ligában.

Weatherspoonnak több lehetősége is van, hogy a modern linebacker poszt prototípus játékosa legyen. Könnyedén fogja a tight endeket. Jó a passz elleni védekezésben. A futások ellen is jó játszik ha ez a feladata. Ösztönösen elkerüli a blokkokat és megtalálja a labdát. Viszont az igaz, hogy az agresszivitása néha problémát okoz, de az is igaz, hogy a rövid yardos szituációkban a liga egyik legjobb linebackere. A kreatív defensive koordinátorral, Mike Nolan-el együtt dolgozva minden esélye megvan, hogy a liga legjobb linebackere legyen.

Akire érdemes lesz figyelni sorozat

(nfl.com)