A tulajdonos elmondása szerint Kirk Cousins a franchise irányító

Az idei Draft legnagyobb meglepetését egyértelműen az Atlanta Falcons szolgáltatta amikor a játékosbörze első körének 8. helyén Michael Penix Jr. irányítót választotta azután, hogy egy zsák pénzért leszerződtették Kirk Cousins-t. Arthur Blank, az Atlanta Falcons tulajdonosa azonban nem aggódik a dolog miatt.

„Hála az égnek, hogy nem mindig hallgatunk a ligára” - mondta az Atlanta Journal-Constitutionen keresztül. „És hála az égnek, hogy nem mindig hallgatunk a médiára. És hála az égnek, hogy nem mindig azt tesszük, amit mindenki más szerint tennünk kellene. Valójában nagyon önállóan gondolkodunk.”

Blank megismételte, hogy Cousins a jelen, míg Penixet a jövőnek draftolták. A tulajdonos hozzátette, hogy a klub „világossá tette” Cousinsnak és másoknak, hogy a klub „valószínűleg” draftolni fog egy irányítót - aminek állítólag ellentmondott a QB első reakciója.

„Kirk Cousins a franchise irányítónk, ő a kezdő irányítónk, és úgy tűnik, hogy orvosi szempontból remekül van” - mondta Blank Cousins Achilles-szakadásából való felépüléséről. „A hozzáállása, a vezetése, kulturálisan, személyesen, a játékosainkkal, az edzői stábbal, nem kevesebb, mint kiemelkedő. Szóval, nem is lehetnénk boldogabbak ezzel a helyzettel”.

Blank zöld utat adott a tervnek, hogy nagy összegeket költsenek Cousinsra, miközben kiválasztják Penixet, hogy biztosítsák a megfelelő stafétabot átadást és a Falcons nem kerüljön hasonló QB helyzetbe, mint amilyenben az elmúlt néhány szezonban találták magukat.

Fotó: x.com