Dashon Goldson aláírta a franchise taget

A San Francisco 49ers safetyje, Dashon Goldson aláírta a felkínált egyéves franchise taget. Ennek értelmében 6.212 millió dollárt fog keresni a következő évben. A két fél nem tudott egymással megegyezni egy hosszútávú szerződésben a július 16. határidő előtt. Eddig lehetett a franchise taggel ellátott játékosokkal új szerződést kötni, aki ezt elmulasztotta annak legközelebb december 31.-án adódik lehetősége egy új szerződés aláírására. Goldson mellett a Kansas City Chiefs elkapója Dwayne Bowe és a Detroit Lions defensive endje Cliff Avril nem jutott elhatározásra a határidőig.

Goldson a Washington Egyetemre járt és a 2007-es Draft negyedik körében választotta ki a 49ers. Első két évében csak tartalékként számítottak rá. Két év alatt 19 mérkőzésen lépett pályára és csak 2 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak. 2009-től viszont már stabil kezdőjátékosnak számít San Franciscoban. 2009-ben és 2010-ben 174 tacklet, három sacket és 5 interceptiont szerzett. A lockout után a 49ers felkínált neki egy ötéves 25 millió dolláros szerződést, de ezt nem fogadta el Goldson és inkább szerencsét próbált a szabadügynökpiacon.

A New England Patriots csapata is tesztjátékra hívta de végül visszatért a 49ers-hez és aláírta egyéves 2 millió dolláros szerződését. A tavalyi szezonban 16 alapszakasz mérkőzésen szerepelt amiken 67 tacklet, 6 interceptiont és 1 kierőszakolt fumblet szerzett. Tavalyi teljesítményének hála karrierje során először beválasztották a Pro Bowl keretbe.

(nfl.com, Fotó: Ben Margot, AP és blog.sfgate.com)