3 előszezon meccs után a Seahawks

Lement három előszezon meccs, sokat tanultunk, sok jó és kevésbé jó dolgot láttunk a Seahawks-szal kapcsolatban, nézzük sorra mik is voltak ezek.

Pozitívumok:

+ Russell Wilson, QB: Az első két meccsen csak a 2. féliőt kapta meg, de a 3.-on már a kezdőkkel futott ki. Mindegyik meccsen az offense legjobbja volt. Futásokban és passzokban is jól teljesített, ő lehet a kezdő QB a Cardinals elleni szezonnyitón.

+ Robert Turbin, RB: Masszív, jó játékot mutatott. Erős RB, sebességével sincs baj, jó lesz ő Lynch mögött.

+ Braylon Edwards, WR: A WR-ek közül nálam ő volt a pozitív. Bravúr elkapásai is voltak, remélem rosteren lesz, mint Rice melletti kezdő elkapó.

+ J.R. Sweezy, OG: A DT-ből lett OG már a kezdő csapatban játszott Moffitt sérülése miatt, és nem is mutatott rossz teljesítmény. Kiforratlan még, és nyers, de nagy lehetőségek vannak benne.

+ Greg Scruggs, DL: Minden meccsen volt sackje, nagyon jó volt a pass rushban. Egyre több snapet kapott a kezdő DL-ben. A Clemons-Jones-Scrugg/Branch/Mebane-Irvin féle 3rd down DL elég jónak tűnik.

+ K.J Wright, LB: Ő lesz a D# vezére. Nagyon jó volt mind3 meccsen, remek volt futás ellen és pickje is volt. A tackle leader is valószínűleg ő lesz a szezon végén.

+ Secondary: Nem volt makulátlan a játékuk. Voltak DPI-k, kisebb elváltások, de nagy játékot nem lehet ellenük csinálni. Ami nagyon jó, hogy Thomas és Chancellor mögött is van jó safety, hiszen Jerron Johnson remekelt.

Negatívumok:

- Matt Flynn, QB: Első meccen csak a rövid passzokat erőltették vele, azok mentek. 2. meccsen már hosszabbakat is dobott, de vagy TO droppolt, vagy Flyonn dobott homályt. 3. Meccsen ksiebb sérülés miatt nem játszott.

- Csere OL: Barbre és Barron hihetetlen rossz volt, nem is nagyon érdemes róluk szót ejteni, hiszen nem nagyon lesznek rosteren. Jeanpierre és Lutui kivétel.

- Terrell Owens, WR: Gyenge volt. Droppok, nem értette meg magát Flynnel. Lehet cut lesz.

- Winston Guy, S: 2 puntot is blokkolt a Broncos miatta, a ST-ből ki kell vágni.

Egyéb észrevételek:

- A kezdő QB Flynn vagy Wilson. Jacksonnak nincs esélye.

- Winslow nagyon kell, hiszen remek elkapó TE, Millernek pedig be kell segíteni Giacomini oldalán a blokkolásban. Sok lesz a 2 TE-s felállás.

- Baldwin nagyon hiányzik.

- Nálam most így néz ki a WR depht (, csak akiket rosterre tennék) : Rice, Edwards, Baldwin, Tate, Butler, Obomanu.

Butler lehet Baldwin cseréje slotban, Tate-re a szélen számítanak, Durham nulla. Edwards, TO és Obomanu versenyez 2 helyre.

- McQuistan nyerte a kezdő LG posztot.

- Bruce Irvin: fokozatosan fejlődik. Első meccsen momentuma nem volt, másodikon már 1-2-szer odaért az irányítóhoz. A Chiefs ellen már jól játszott. Sackje nem volt, de többször is sikerült megvernie az emberét.

- A védelem olyan szinten szerezte a labdákat, hogy olyat még Seahawks D#-től messze nem láttam, reméljük, hogy ezt látjuk majd az szezonban is.

Van még egy előszezon meccs, de azon már nem sokat játszanak a kezdők. Russell Wilson vagy Matt Flynn? Ez az a kérdés, amire nagyon várjuk Pete Carroll válaszát. Wilson vezet...

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary

seahawks.blog.nepsport.hu