A nagy TD-k mérkőzésén kikapott a Vikings

Szép játékkal akár meg is lehetett volna a meccs, de végül alul maradtunk. Sajnos az egész mérkőzés alatt mi futottunk az eredmény után, nem sok kellett volna ahhoz, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, de most nem jött össze. Vége az előszezonnak, jövő héttől élesbe megy már a játék. Hamarosan itt a végső keretszűkítés, ahol sokan el fognak búcsúzni, talán olyanok is akikre nem is gondolna az ember. A Vikings támadóegysége majdnem 600 yardot haladt a tegnapi Texans elleni mérkőzésen, egészen pontosan 562 yardot. Több mint kétszer annyi first down-t szereztünk (26), mint a hazai együttes (12). 13 perccel többet birtokoltuk a labdát, de még ez sem volt elég arra, hogy nyerjünk. A Houston Texans együttese 28-24 arányban diadalmaskodott a Reliant Stadiumban.

Korán megszerezték a vezetést, hiszen a mérkőzés első támadását a hazaiak végezhették és Justin Forsett révén már 3 perc után TD-t ünnepelhetett a közönség. Gyorsan átmentek a Vikings védelmén, sokszor akadálytalanul.

Az első negyedhez még hozzátartozik, hogy Blair Walsh ismét hibázott és 43 yardról nem tudta eltalálni a kaput, a labda a bal oldara szállt el.

A második negyed elején a Vikings folytathatta az első negyedben megkezdett támadást ám TD-t nem sikerült szerezni. Blair Walsh javított és 36 yardról felíratta a Vikings-ot a pontszerzők táblájára. A védelmet nem mondhattuk valami acélosnak a mérkőzésen ám a Hosuton-nak ezen drivejában nagy szerepet játszott a jó redzone védekezés. 4 percnyi támadás után a Texans a Vikings 1 yardosáról próbálta bevinni negyedik kísérletre a labdát az endzone-ba, de Baker megfogta a futó J. Grimes-t és nem engedte el, visszaszerezték a labdát a  vendégek. Joe Webb irányította a csapatot az első félidőben, aki 47 passzolt és 22 futott yardig jutott. A második negyedben az ő helyére Sage Rosenfels állt be. Sajnos első próbálkozásra nem jutottunk túl a félpályán, így Kluwe-nak puntolnia kellett, a labda visszakerült a Texans-hoz.

J. Beck első passzából Posey 80 yardos TD-t csinált, amivel a védelem nem tudott mit kezdeni. Dean, Carr Frampton és Burton is miss tackle-t csinált, így az elkapó gond nélkül rohanhatott az endzone-ba. Ezután következett egy rövid Vikings, majd egy rövid Texans támadás, de pontot nem hozott egyik sem. Ezután ismét Sage Rosenfels-ék jöhettek támadással.Nem is kellett sok a csereirányítónak. Egy sikertelen és két sikeres passz után 58 yardos TD passzt osztott ki Devin Aromashodu-nak, aki a védőket lerázva rohant az endzone-ba. A szünetre így azzal a tudattal mehettünk be az öltözőbe, hogy nincs semmi veszve és TD-t is tudunk szerezni.

A második félidőben mi hordhattuk vissza a labdát és mi kezdhettük meg a támadást. Sokra nem mentünk vele, mert first down-t sem sikerült elérnünk, punt következett. Kluwe 49 yardra elrúgta a labdát, de a returner az a Holliday volt ,akiről írtuk, hogy vigyázni kell vele, mert eddig az első három előszezon meccsen már szerzett TD-t visszahordásokból. Ez sajnos most sem volt másképp. 76 yardos punt visszahordásával megint nagyobb előnyhöz juttatta a Texans csapatát. Frazier ígéretéhez híven McLeod Bethel-Thompson kezdett a harmadik negyedben és az első sikertelen drive után nagyot javított a fiatal irányító. Két futás és egy 4 yardos passz után, a saját 41 yardos vonalunkról Bethel-Thompson passzával Jarius Wright-ot találta meg, aki 59 yardos elkapásával TD-t szerzett a Vikings csapatának. Ez volt Bethel-Thompson első TD passza profi karrierje során, valamint Jarius Wright is első TD-jét kapta el profi pályafutása során. Kickoff után a Texans másfél perc alatt puntolni kényszerült. Reggie Jones a Vikingsból első alkalommal kapott lehetőséget arra, hogy visszahordjon és valószínűleg utoljára is. Jones ugyanis a labdát nem tudta megfogni és kipattant a kezéből, mire ő körbeforgott, hogy megtalálja a labdát addig a Texans védői odaértek és Loiseau révén vissza is szerezték igen előnyös pozícióban. A mi 32 yardos vonalunkról már ekkor borítékolható volt, hogy újabb hazai pontszerzés lesz. Futással és passzal kooperálva eljutottak a mi 5 yardosunkig, ahonnan J. Forsett 5 yardos futásával újabb TD-t ért el a Texans.

Még nagyobb hátrányba kerültünk, de 32 másodperc alatt igen csak megközelítettük a hazaiakat. Kickoff után a saját 24 yardosunkig sikerült visszahordani a labdát. Ezt követte egy Bethel-Thompson sikertelen passzkísérlet, majd egy futás. Jordan Todman futása annyira jól sikerült, hogy 76 yardon át, keresztülfutva a védelmen végül TD-t szerzett. 4 pontra felzárkózott a vendég alakulat.

Ezután sokáig punt puntot követett a pályán egészen a negyedik negyed második harmadáig, mikor Bethel-Thompson  Allen Reisner-nek dobott labdáját, a TE előtt elfogó védő Pleasant kaparintott meg, így az eladott labdával a Texans jöhetett. Sokra nem mentek vele, pontot nem tudtak szerezni. A közönség nagyon sokszor fújolt. Azonban nem a két csapat miatt, hanem a bírók szerencsétlenkedései miatt. Több alkalommal is 10 percekre megszakították a játékot, mert nem tudták eldönteni, mit is is láttak és hogy mit ítéljenek. A főbíró 6 percig állt a hivatalos visszanéző fülke mellett és benn, fején a fejhallgatóval. Mikor visszasétált a pályára, még akkor sem tudta elmondani rendesen az esetet, 3 alkalommal kellett magát korrigálni, de közben folyton rohangált a pályán egyik bírótól a másikig. A közönség már fújolt az ítéleteknél, mindkét edző csak röhögött a pálya szélén és a fejét csóválta. Én nem is csodálkozok, ha több játékos is kivan akadva a játékvezetés miatt.

A negyedik negyed végén három alkalommal is megszerezhette volna a vezetést, sőt a győzelmet is a Vikings. Az első ilyen alkalomkor úgy került hozzánk a labda, hogy Posey kiejtette a kezéből a labdát, amit Larry Dean könnyedén összeszedett. Ezután sok volt a sikertelen passz és a rövid futás úgyhogy puntolnunk kellett.

A Texans támadását 20 másodperc alatt megállította a védelem, így mi jöhettünk megint. A Houston támadásai alatt kikértünk két időt, így már csak egyel tudtunk variálni. Jól indult a támadásunk. Bethel-Thompson Burton, majd Arceneaux-ot találta meg egyaránt 22 yardos passzokkal. Ekkor jött a kétperces figyelmeztetés. Utána sajnos nem tudtunk jelentős távot megtenni,  de végül is a Texans szabálytalankodása miatt sikerült első kísérletet kiharcolnunk. Itt megjegyezném, hogy bírók ezalatt a büntetés alatt sem tudták eldönteni, hogy mi is legyen. Ide oda vitték a labdát a pályán és a csaptok is fel alá járkáltak.

Nem volt már időkérésünk és az óra pörgött. Bethel-Thompson egy jó és egy rossz passzal nyitott, majd 7 yardot futott a labdával. 14 másodperc volt hátra mikor 1 yardot kellett volna megtenni az első kísérlethez, mikor az irányító Shuler-nek passzolt az oldalvonalhoz, amit végül a TE nem kapott el. Itt erősen pass interference volt, de a bírók ezt éppen nem fújták be, így végül a labda átkerült a hazaiakhoz. Az óra lepörgetéséhez Keenum letérdelt és letelt a maradék 14 másodperc is.

Nem sok kellett volna a győzelemhez, de láttunk jó mozzanatokat. Jó volt a meccs, csak azt lehet sajnálni, hogy végig mi voltunk hátrányban és persze a vereséget.

Legeredményesebb irányítónk McLeod Bethel-Thompson volt aki 193 passzolt yard-al 1 TD-vel és 1 interceptionnel fejezte be a mérkőzést. A legtöbb elkapott yard Jarius Wright nevéhez fűződik. Ő 122 yardot kapott el és 1 TD-t vitt. Legjobb futónk Jordan Todman volt a maga 114 yardjával és 1 TD-jével. Rosenfels végül 111 passzolt yard-al zárta a találkozót.

Bátran mondhatjuk ezt a nagy touchdownok meccsének, hiszen 5 is 50 yard fölött született. A Vikings részéről 58, 59 és 76, míg a Texans-nál 76 és 80 yard volt.

Az előszezont végül 1-3 -as mérleggel zártuk.

A védők közül Robert Blanton-t, Audie Cole-t és Chase Baker-t lehet kiemelni. Blanton 7 tackelt, Cole 1 sacket és 6 tacklet, Baker pedig 6 tacklet mutatott be. Nick Reed is csinált egy sacket a Vikings védői közül.

A mai napon fogják kihirdetni a végső, 53 fős keretet, holnap pedig a tartalékcsapatot. Sok játékosnak a tegnapi meccs volt az utolsó esélye, hogy megmutassa, hogy rá is lehet számítani. Sok a kérdés.

Ki lesz a 3. számú irányító? Ki lesz a 3. számú futó? Ki lesz a punt visszahordó?

Ezekre a kérdésekre nemsokára választ kapunk.

A Vikings most 3 napot pihen és jövő hétfőtől ismét edzésbe áll, hogy a jövőheti Jacksonville Jaguars elleni alapszakasz találkozón győzelemmel kezdjen.

A mérkőzésről készül legjobb felvételeket ide kattintva megtekintheted a Vikings oldalán.

A mérkőzés videó összefoglalóját ide kattintva megtekintheted a Vikings oldalán.

bejegyzesvikingsbanner.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary