Beharangozó: Raiders - Buccaneers (2)

És most következzen a beharangozó a Raiders szemszögéből.

Ma este 22:05 perces kezdettel a Tampa Bay Buccaneers csapatát fogadjuk hazai pályán. Zsinórban két győzelemmel a hátunk mögött joggal elvárható a harmadik győzelem. Azonban nem szabad lebecsülni a Buccaneerst. A Jaguarsal megtettük és majdnem baj lett belőle. A Raidershez hasonlóan 3-4-es mérleggel áll a Bucs és a múlt heti Minnesota Vikings elleni mérkőzést leszámítva eddig csak a könnyebb ellenfeleket tudták megverni. A Vikings-on (5-3) kívül megverték a Panthers (1-6) és a Chiefs (1-7) csapatát is. Kikaptak viszont a Giants, a Cowboys, a Redskins és a Saints csapatától. Kötelező győzelemnek mondhatjuk de őszintén be kell vallani, hogy a másik oldal is jogosan titulálhatja hasonlóképpen a mérkőzést.

A mérkőzés kulcsa ismét a futójáték lesz. Nagy kérdés lesz, hogy mennyire fog menni Darren McFadden-nek illetve meg tudjuk-e állítani a Vikings ellen brillírozó újoncot Doug Martin-t. (Klisé) A működő futójáték szokás szerint megkönnyítené a passzjátékot. Az irányítók összehasonlításánál mi állunk jobban. Carson Palmer 1.941 passzolt yardot szerzett, míg Josh Freeman csak 1.800-at. Viszont még mindig probléma a kevés passzolt touchdown. Palmer 9, Freeman 14 passzolt TD-t szerzett. Mindketten vigyáznak a labdára hiszen 5-5 alkalommal adták el a labdát.

Elkapó poszton viszont a Bucs felé billen el a mérleg nyelve. Vincent Jackson 626 elkapott yardnál és 5 TD-nél tart míg a mi legeredményesebb elkapónk Denarius Moore csak 419-nél és 4 TD-nél. Moore-t a tight end Brandon Myers 383-al, Darrius Heyward-Bey 215-el és a futó Darren McFadden 190-el követi.

A csapatstatisztikákat elnézve a legnagyobb problémánk a szerzett pontokkal van. Mérkőzésenként átlagosan 19.9 pontot szereztünk amivel 22.-ek vagyunk ligaszerte. Emellett 26.7 pontot engedünk ami a még rosszabb 26. helyre elég. Az ellenfél viszont 26.3 pontot szerez átlagosan ami a rossz védelmi számokat elnézve nem lehet megnyugtató. A kulcs a már hetek oka emlegetett gyenge futójáték lesz. Átlag 85.1 yardot szerzünk ami a nagyon silány 30. helyre elegendő.

Nem egyszerű a feladat, de nem kivitelezhetetlen. McFadden-nek jól kell futnia, Martin-t meg kell állítani és Palmer-t hagyni kell játszani. Persze több passzolt TD kell tőle. A redzone-ban ne csak Sebastian Janikowski villogjon. Ennyi és meglesz a meccs.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

Fotó: blogs.bettor.com és aeryssports.com