Harvin: Nem jó előjelek

Percy Harvin még két hete szenvedett bokasérülést, aminek következtében nem játszhatott a Lions ellen. 15 nappal azután, hogy Harvin megsérült a Seattle elleni mérkőzésen, a mai napon tűnt úgy, hogy visszatérhet az edzésbe, ám nem így lett. Harvin ugyanis nem tudott részt venni a tréningen mert fájt a bal bokája, amelyik megsérült. A duzzanat visszajött a bokájára és nehezen tudott csak lépni és egy elkapónak ez kiváltképp rossz. Frazier annyit mondott, hogy megnézik milyen állapotban lesz szerdára és majd akkor döntenek a következő lépésről.

A mérkőzésen megtörtént sérülés után, másnak mankóval kellett közlekednie az elkapónak, mert bár törés nem látszott a röntgenfelvételeken, de több nagyobb duzzanat is látható volt Harvin bal bokáján, ami saját bevallása szerint vagyon fájt neki.

Percy Harvin 62 elkapással és 677 elkapott yard-al valamint 5 TD-vel járult hozzá csapata idei ponttermeléséhez. Harvin távollétében Ponder kénytelen volt használni több célpontját is. A Lions ellen 10 különböző játékosának passzolt labdát (beleérve saját magának is) és végül 221 yarddal és 2 TD-vel zárta a találkozót, melyen a Vikings 34-24 -re nyerni tudott.

“Nagyon szeretnénk ha Percy visszajönne és reméljük hamarosan ismét magunk közt üdvözölhetjük. Nyilvánvalóan tudjuk, hogy Harvin fontos része a támadósorunknak, de bizalomra ad okot, hogy bár ő nem tudott segítségünkre lenni a Lions ellen, mi mégis jól megoldottuk a ránk kiszabott feladatokat.” – mondta el Chrisitan Ponder.

Egy másik elkapó, Michael Jenkins sem vett részt a hétfői edzésen, mert lábfájdalomra panaszkodott ezért hazament az edzésről.

“Csináltunk nem egy MRI vizsgálatot és úgy tűnik fizikailag nincs semmi baj a lábával. Ennek ellenére nagyon érzékeny és fájdalomra panaszkodik Jenkins. Meglátjuk mi lesz a szerdai edzésen.” – mondta el Frazier.

Frazier azt is elmondta, hogy szerinte a Lions ellen egy ütközés vagy egy rosszul lépés következtében történhetett valami Jenkins lábával.
Jenkins egyébként az 5. játékhét óta nem szerepel a sérültlistán. Akkor bordasérülés miatt volt a listán.

A Vikings rosterében még rajtuk kívül 4 elkapó van aki bevethető. Stephen Burton, Devin Aromashodu, Jarius Wright és Jerome Simpson.

Wright elég jól debütált a Lions ellen. 54 yardos elkapás és egy 1 TD is a neve mellé került.

Más hír, hogy Letroy Guion visszatért az edzésekhez, de még csak korlátozott munkát végzett.

A szabályok értelmében az első sérülésjelentés a szerdai napon lesz kiadva, akkor kiderül Harvin és Jenkins további szereplésének sorsa.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com