Beharangozó: Bears - Vikings

Egy hét pihenő után ismét harcba száll csapatunk. Ismét elérkezett az idő, hogy a Minnesota Vikings tovább meneteljen a bajnokságban. A vasárnapi napon idegenben, a Soldier Filed-en kell majd tovább menetelnünk a jó eredményért. A Chicago azzal a ténnyel néz szembe, hogy ha most is kikapnak akkor már három mérkőzést vesztenek el zsinórban, ezt természetesen ők sem szeretnék. Mert nem azért hajtottak eddig, hogy a szezon második felében alábbhagyjon a lendület.

Jay Cutler visszatérésében reménykedik mindenki hazai oldalon, de igazából, majd a mérkőzés előtt fog kiderülni láthatják-e őt a pályán vagy sem.

A Minnesota Vikings biztos nem osztja a Chicago-i reménykedést.

Cutler visszatérése még a levegőben lóg, és ha nem tud visszatérni akkor a Bears kénytelen a csereirányítót, Jason Campbell-t pályára küldeni. Ebben reménykedik a Vikings is.

Cutler még a Houston ellen 13-6 -ra elszenvedett vesztes meccsen sérült meg, agyrázkódása lett. Emiatt ki kellett hagynia a múltheti San Francisco-i túrát, ami 32-7 -re nagyon simán ki is kaptak. Campbell 22 passzából 14 volt jó, 107 yardot, 1 TD-t és 2 interceptiont ért el.

Mike Tice a Bears offensive koordinátora éppen ezért szeretné, ha Cutler újra játszhatna.

Cutler csak korlátozott edzést végezhetett a héten, de még a neurológiai vizsgálatokon is át kell mennie, hogy játszasson vasárnap.

Azonban a Vikings-nak sincs félnivalója, hisz fegyverből nála is akad épp elég.

Kezdésnek mindjárt ott van az az Adrian Peterson, aki 1128 futott yardjával vezeti a ligát, mindemellett 7 TD-t is szerzett már. Nem ritka mostanában tőle az 50 yardon felüli futott TD sem, aminek természetesen mind örülünk.

Adrian Peterson kiváló vezéregyéniség, aki minden erejével és tudásával a csapat érdekeit szolgája.

Teszi ezt a többi játékos is, akik közül Chad Greenway az egyik legjobb védő,ugyanis ő osztotta ki eddig a legtöbb tackle-t idén, szám szerint 100-at. Szerinte nem lesz könnyű mérkőzés, de mi jó csapat vagyunk és megoldjuk az előttünk álló feladatot.

Sajnos irányító poszton még mindig nem világos, hogy hogyan is áll a csapat. Christian Ponder ha úgy érzi jól játszik és képes pontos labdákat adni anélkül, hogy eladja azokat, vagy képes abszolút érthetetlenül játszani és az elkapók elé fölé passzolni a labdákat.

Legutóbb a Lions ellen a Vikings QB edzője is az oldalvonalról segített Ponder munkáját, ami úgy nézett ki, hogy bevált.

Elkapó poszton mondhatnánk, hogy rendben van a csapat, de nem tehetjük. Percy Harvin ugyanis még mindig sérült és nagyobb annak az esélye, hogy nem játszik vasárnap, mint hogy játszik. Harvin már 3 hete nem edz és nem tudni, mikor térhet vissza.Reménykedtek benne, hogy már a Bears ellen játszhat, de ez nem fog összejönni.

A Lions ellen bravúrosan bemutatkozó Jarius Wright ismét aktív lesz a mérkőzésen és talán ismét kezdő lesz. Ha tudja hozni a Lions ellen látottakat, akkor nem lehet vele majd gond. Michael Jenkins is rendben lesz a mérkőzése, akárcsak Jerome Simpson vagy Devin Aromashodu.

Harvin kiesésével ismét a Simpson – Wright kettős kezdésére lehet majd számítani.

A passzjátéknak mindenféleképpen fel kell nőnie a futójátékunk mellé, mert amíg a futójátékunk a ligában a harmadik legjobb, addig a passzjátékunk csak a 30. Egy Vikings-tól kicsit nehéz elhinni, hogy csak két csapat passzol nála rosszabbul.

A védelmünkben is van mit javítani, mert a futás és a passzvédelmünk is csak a középmezőnyben helyezkedik el.

Talán az adhat reményt, hogy bár a mi passzjátékunk 30., de a Bears-é a 31. Futás ellen, viszont jól tudnak védekezni. 95,2 futott yard-ot enged mérkőzésenként átlagba a Bears védelme.

Ez a mérkőzés már mindenképpen a rájátszásért megy, hiszen ebből a csoportból jelenleg 3 csapat áll továbbjutásra, de minél előbb végzünk annál nagyobb a valószínűsége, hogy két szűkös és gyenge idény után ismét visszatérjünk oda ahova tartozunk, a rájátszásba.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com