Játék hiányában a Vikings kikapott a Bears vendégeként

Egyszerűen semmiféle hajlandóságot nem mutatott a csapat a győzelemre. Nem sok értékelhető volt a vasárnap esti csoportrangadón Chicago-ban. A Vikings simán 28-10 -re kikapott egy jobb vagyis jobban játszó csapattól. Már a mérkőzés előtt is a Bears volt az esélyes annak ellenére, hogy zsinórban kétszer kikaptak az ellenünk vívott meccs előtt, a erősebbek ők voltak a szakértők szerint. A csoportellenfelek ellen sikeresen megvívott párharcok után a Vikings 2-0 ás mérleggel állt csoportjában, míg a Bears 1-1 -el.

A vasárnapi mérkőzésnél nem az offense-k látványos játékára számítottak az emberek, hiszen a Vikings 30., a Bears pedig a 31. volt a passzjátékot tekintve a 32 csapat közül.

A mérkőzésen először a támadás joga nálunk volt, de rögtön az első playben Ponder-t sackelték. Amúgy sincs valami jó formában a Vikings irányítója, a meccs elején gyorsan lerendezték őt, hogy ne nagyon villogjon. Ez meg is történt, nem mintha nagyon villogott volna, de így 43 passzából 23 volt jó, 159 yard mellett 1TD-t és 1 interceptiont dobott. Igen újra eladta a labdát, bár a Lions elleni meccsen nem dobott az ellenfélnek, most ismét a régi, sajnos.

Nem látszik Ponder-en, hogy ő egy első számú irányító. Most lehet azt mondani, hogy rossz a playhívás, ami teljesen helytálló, de azért a labdát nem a célpont fölé, mellé, elé vagy mögé kéne dobni.

Elkapó poszton Ponder egyik legnagyobb célpontját, Percy Harvin-t ismét mellőznünk kellett, mert bokasérüléssel küszködik. Maradt a feladat, Kyle Rudolph-ot kell kiszolgálni labdákkal. A Vikings legbiztosabb elkapója most is hozta a remek formáját. 5 elkapás mellett 1 TD-t is szerzett, illetve a Vikings egyetlen TD-jét szerezte. A mérkőzést azonban nem tudta befejezni és az öltözőbe kellett mennie, ahol később a vizsgálatok után megállapították, agyrázkódása van. Ez minimum 1 meccs kihagyás, de lehet, hogy több. Nem pont ez hiányzott a csapatnak, de nem tudunk most mit tenni.

Jarius Wright ismét kezdőként kapott szerepet a támadásoknál. A Bears elleni meccsnapon épp a 23. születésnapját ünnepló ifjú elkapó 49 yarddal tudta előrébb juttatni csapatunkat 7 elkapásból, TD-t most nem szerzett, bár nem volt messze tőle, csak hát úgy Ponder az irányítónk.

A többi elkapó mintha a pályán sem lett volna. Simpson 1, Carlson 1 és Burton nulla elkapást tudtak csak összehozni. Simpson 1 elkapása lehetett volna 8-10 is, csak elég ügyetlen volt, ha volt rajta ember, meg nem is volt túl gyors. Ezzel szemben a túloldalon Brandon Marshall 12 elkapásból 92 yardot hozott össze a Bears-nek.

Adrian Peterson ismét, sorozatban 5. alkalommal jutott 100 futott yard fölé, de az első Chicago-i pontszerzésben vastagon benne volt. Peterson még az első negyedben egy középső futás alkalmával kiejtette a labdát, amit aztán a Bears megszerzett és könnyedén TD-t tudott elérni.

Az első negyedben a vezetést mi szereztük meg Blair Walsh 40 yardos mezőnygóljával, de hamar fordult a kocka és Bush 1 yardos futásával és Gould 47 yardos field goaljával, már 3-10 volt az első negyed végén.

A második negyedben momentumunk sem volt, ellentétben a Chicago-val, akik 15 pontot szerzetek a a szünet előtt. Természetesen az alázás sem maradt el. Nem elég, hogy Bush újabb TD-t tudott futni, az extra pont kísérletet a Bears csellel végezte el és nem is rúgtak, hanem a holder futott be az endzone-ba a labdával. Pedlesh széles mosollyal ment a játékostársak felé, akik szintén elégedettségüket fejezték ki.

A második negyedben aztán Ponder megdobta a már említett interceptiont, ami után az első playből TD-t ért el a Bears. A Minnesota-i születésű és volt Minnesota Golden Gophers tight end, Matt Spaeth 13 yardos elkapásával tovább növelte csapata előnyét. A szünetben 3-25 -ös állásnál nem sok esélyt adtak már a Vikings-nak.

Kyle Rudolph révén Ponder végre az eladott labda mellett jó játékosnak is adott egy passzt és 2 yardos elkapásával TD-t ért el a másodéves talentum.

A mérkőzésből még hátralévő egyetlen mezőnygólt Gould 46 yardról rúgta be a harmadik negyedben. Mivel a negyedik negyedben már nem esett pont, annak ellenére, hogy a Vikings védelme összeszedte magát és gyorsan lerendezte a hazai támadókat, Ponder & CO. nem tudott érvényesülni. Punt, punt, punt pont. Ez volt minden próbálkozásnak a vége. Hihetetlen, hogy még mindig kezdő irányító nem?

A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy Blair Walsh sok sok értékesített mezőnygól után ismét rontott egyet, mégpedig Brian Urlacher miatt, aki beleért kísérletébe, ami így kimaradt. Vikings oldalról is volt egy blokkol rúgási kísérlet. Kevin Williams Gould egyik extra pontját védte ki. Williams-nek egyébként ez már idén a harmadik extra pont blokkja volt.

Nem tudom, mi volt ez vasárnap, de ha ezt eredményezi egy két hetes felkészülés, akkor komoly problémák vannak. nem vagyok benne biztos, hogy ez az edzői stáb a következő idényt is megéli a csapatnál, fejek fognak hullani, persze csak képletesen.

A csapatnak szüksége van egy normális és jó irányítóra, eredményes elkapóra és pár kemény támadó falemberre. Idén a holtszezonban a szabadügynökökből és a drafton ezeket a posztokat kell leginkább megerősíteni.

Következő meccsünk szintén idegenben, de már Green Bay városában lesz. Újabb nagy rangadó, talán számunkra már jobb végkimenetellel.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com