Beharangozó: Vikings - Bears

Újra megütközünk a csoportriválissal, reméljük jobb végkimenetellel.

Vasárnap kiderül mennyire tudta Frazier feljavítani a csapatot a múltheti és azelőtti heti gyenge játékából. Reményeink szerint képesek leszünk passzjátékot is hozni valamilyen szinten, annak ellenére, hogy a miénk a liga legrosszabbja.

A mérkőzésenkénti 180.6 passzolt yard nem elég arra, hogy rájátszásba kerüljünk. Még természetesen van némi esély a bejutásra, de ahhoz a hátralévő 4 mérkőzésből legalább hármat hozni kéne. A Rams talán verhető és a Texans is visszavesz a tempójából, miután már rájátszásban van.

Nekünk most még azonban a Bears elleni találkozóra kell összpontosítanunk. Ponder marad a kezdő irányító, Percy Harvin ebben a szezonban már nem játszik, Adrian Peterson a 2000 yard-ra hajt, röviden így lehetne összefoglalni történéseket.

A Green Bay elleni fiaskó után Frazier bejelentette, kétség sem férhet hozzá Christian Ponder marad továbbra is a kezdő irányító, nem tervezi, hogy Webb-re vagy Bethel-Thompson-ra cserélné. Sokan nem értettek egyet ezzel, de ő az edző biztos tudja mit csinál, bár sokszor nem úgynézki.

A szerdai napon kaptuk a rossz hírt, hogy Percy Harvin sérülése olyan mértékben nem javul, hogy év végéig IR listára kerül és nem is fog már pályára lépni a 2012-es szezonban. Nagy érvágás ez a csapatnak, hiszen a maradék 5 elkapó vagy nagyon tapasztalatlan vagy egyszerűen nem elég jó. Ráadásul olyan hírek is felmerültek, hogy a Vikings nem fog Harvin-nak új szerződést kínálni és szabadon távozhat a szezon után. Ha erre képes lenne a vezetőség, akkor nagyon nagy közfelháborodások lennének Minnesota szerte. Reméljük ez nem következik be.

Adrian Peterson az év visszatérője, jöhetnek olyannal, hogy Peyton Manning az, de ott csak labdákat kell passzolgatni, Peterson viszont a térdsérülés és a műtét után, gyakorlatilag járni sem tudott, most mégis a 2000 yard-ra hajt. Egyértelműen Peterson a csapat legnagyobb vezéregyénisége, mindig maximális teljesítményt nyújt és ez viszi előre a csapat. Sorozatban 6 mérkőzésen futott 100 yard felett, legutóbb a 210 yardot is elérte. A szezonban 154.4 yardos átlaggal fut, ami elképesztő. 8 TD-t is szerzett a sok yard mellé, nem lehet rá panasz.

A statisztikáját tovább növelheti, hiszen a Bears egyik kulcsembere Brian Urlacher hátsó combizom sérülés miatt nem játszik ellenünk. Úgy, hogy Urlacher ott volt két hete Peterson 108 yardig jutott, most többre is képes lehet.

Urlacher mellett az interception listát vezető Tim Jennings is hiányozhat a meccsről. Csütörtökig nem edzett, így valószínű a meccsen sem lép pályára. Ez valamennyire megerősíthetné a passzt, már csak az edzőknek, Ponder-nek és az elkapóknak kéne előrukkolni valamiféle játékkal.

A Bears talán kicsit visszaesett, hiszen a Seattle elleni vereséggel nem csak sorozatuk szakadt meg, de a csoportelsőséget is elvesztette, ez talán visszavetheti kicsit a csapatot.

A fogadóirodák és sok szakértő is Bears győzelem mellett teszi le a voksát, de egy jó és határozott játékkal meglephetjük őket és akár győztesként is lejöhetünk a pályáról.

Ha már a gyenge passzjátékról beszélünk, meg kell említeni, hogy mi a 32. helyen állunk, de mindössze 1.2 yarddal jobb a Bears, akik így a 31. helyen állnak passzjátékban. Jay Cutler 15 TD-t és 11 interception-t dobott idén, ami nem a legjobb mutató, de mégis határozottabb, mint Ponder, aki 14 TD és 11 interception-nél tart idén.

Elkapó poszton velünk ellentétben nem állnak rosszul, hiszen Brandon Marshall már bőven 1000 elkapott yard fölött tart és 8 TD-t is szerzett már. Nálunk a most aktív elkapók közül Michael Jenkins bizonyul a legnagyobb fegyverténynek 30 elkapással, 324 yarddal és 1 TD-vel. Aktív elkapóink közül még Stephen Burton 1 TD-t és Jarius Wright szintén 1 TD-t tudott szerzeni. Tehát az 5 aktív és bevethető elkapónk összesen 3 TD-t szerzett idén. na itt az igazi probléma.

Illetve lenne probléma, ha nem lenne nekünk egy Kyle Rudolph-unk. Rudolph 8 TD elkapást csinált idén, ami remek teljesítmény, hiszen a ligában ő a második legeredményesebb tight end. Ponder passzainak többsége felé megy. 45 elkapásából 412 yardot tudott eddig szerezni. Rudolph főként az endzone szituációknál kap labdát, de mivel elég ritkán jutunk el oda ezért a kevés elkapás.

Jared Allen, Chad Greenway, Kevin Williams és Harrison Smith a védelem kiemelkedő alakjai. Greenway 123 tackle-el ligaelső és jó esély van rá, hogy a tavalyi 150 tackle-t megdönti. Jared Allen és Kevin Williams hatékony fegyver, de jó lenne, ha Jay Cutler nem jutna még levegőhöz sem és nagy nyomás alatt tartanák. Harrison Smith pedig úgy játsszon, ahogy eddig. A Packers ellen volt egy szép interception elkapása. Rodgers 52 yardos Jennings-nek szánt passzát húzta le a saját 1 yardosánál.

Összegezve meg kell verni ezt a hiányos és mostanában felemás formában lévő Chicago-t és tovább küzdeni a célokért. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 19 órakor kezdődik.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com