Beharangozó: Texans - Bengals

Az alapszakasz legnagyobb vesztese a Houston Texans (3.) volt. A texasi csapat az utolsó fordulóig a főcsoport élén állt, majd jött az Indianapolis Colts elleni bukás, amely a harmadik helyre sodorta az alakulatot. Ez azt jelentette, hogy a Texans már a wild card körben megkezdi a szereplését a rájátszásban.

A texasi együttes ellenfele a Cincinnati Bengals (6.) lesz, vagyis a pappíron a leggyengébb ellenfél jutott J.J. Wattéknak. A rájátszásban azonban bármi megtörténhet és az alapszakaszban elért eredmények szinte semmit sem érnek, így az utolsó tíz alapszakasz mérkőzéséből csak hármat elveszítő Bengals meglepheti Houstonban a Texanst.

A két alakulat 2001 óta hétszer találkozott egymással, ebből négyszer a Texans került ki győztesen. Érdekesség, hogy utoljára az előző szezon rájátszásának a wild card körében futottak össze, akkor a Houston 31-10-re ütötte ki a Cincinnatit. A hétvégén biztosra vehető, hogy szorosabb mérkőzést játszanak majd egymással a csapatok. A párharc győztese a főcsoport elődöntőjében a New England Patriotscal találkozik majd.

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Fotó: nydailynews.com