Az Eagles vezetőedzőjének, Chip Kelly-nek a nyilatkozata - 2. rész

Chip Kelly bemutatásakor adott interjújának első részét már olvashattátok az oldalon, most következzen a folytatás, ahol Kelly döntésének nehézségéről és okairól is beszél, majd kicsit beleláthatunk abba, amit tartogat számunkra a csapat megújult játéka.

Magabiztos azzal kapcsolatosan, hogy tovább tudja vinni a sikeres futball tradícióját a Philadelphia Eagles csapatával?

Ez egy nagyszerű kérdés. Úgy gondolom ez rendkívül fontos számomra az itteni történelem és tradíciók miatt. Tommy McDonaldtól (12 éven keresztül az Eagles hall of fame elkapója, hatszoros pro bowler, kétszer vezette a ligát elkapott TD-k, és egyszer yardok tekintetében – a szerk.) kezdve Chuck Bednarik-ig (1949 1/1-s Eagles választott, LB és center, nyolcszoros pro bowler, hall of fame játékos – a szerk.) Reggie White-ig (HoF Eagles DE, 13-szoros pro bowler – a szerk.) akadt itt jó pár hihetetlen ember. Van egy mondásom, amit nagyon régen tanultam meg: ’Messzebb látunk el, mint akárki más jelenleg, mert az elődeink vállain állunk.’ Amikor besétálsz ebbe az épületbe, és látod ezeket a képeket, akkor átgondolod a dolgokat egy pillanatra. De egyben megérteti veled azt is, hogy minden egyes alkalommal, amikor dolgozni jössz, itt egy kiemelkedő színvonalú szervezetet találsz. Ezt kell szem előtt tartanom, és megfelelnem ennek minden egyes nap. Ez állandó éberségre ösztönöz, és rájössz, hogy miről is szól ez az egész hely. Ez nagyon izgalmas számomra. Azt, hogy a jövő mit hoz, nem tudom, de azt tudom, hogy ez a szervezet az egyik legjobb szervezet minden sportág tekintetében, nem csak a futballt nézve. Nem veszek félvállról egy ilyen felelősséget.

Hogyan fogja átültetni a támadójátékát az NFL-be? Nick Foles QB beleillik ebbe a rendszerbe?

Úgy gondolom, hogy két dologról van szó. Az egyik az elképzelés, a másik pedig a valóság. Az az elképzelés, hogy futtatjuk az irányítónkat folyamatosan, ez a módszerünk. A valóságban azonban nem ez a helyzet. Az egyik legjobb tulajdonság egy irányítóban a tartósság, amihez a legtöbb köze a játékhívásoknak van. A mi irányítónk nem fogja úgy kapni a közvetlen snapet, mint Dick Kazmaier a Princeton-on, és fog futni 25-ször, ezt megmondhatom.

Egy része annak, amit a támadó oldalon mindig is csinálunk, az a játékosállomány megértése, és annak maximális kihasználása, a legjobb jellemzőik alapján. Ha valakitől olyat kérsz, amire nem képes, akkor egyértelműen katasztrófa lesz a vége. Ezután megvizsgálok mindenkit egyesével aki a programunkban, sémáinkban benne van támadó, védő és speciális egység oldalon. Sok edzőnek vannak nagyszerű ötletei, de nem mi játsszuk a játékot. A játékosok játsszák. Ez arról szól, hogy olyan helyzetbe hozzuk őket, amiben sikeresek tudnak lenni. A támadójátékunk arra lesz szabva mindig, aki éppen játszik.

Ami Nicket illeti, őt ismerem, mert játszottunk ellene. Nagy rajongója vagyok. Kemény srác. Ez egy olyan tulajdonság, amit nem vagyok biztos benne, hogy sokan megértenek mennyire nehéz, és mit is jelent a keménység az irányító poszton. Képesnek lenni a zsebben állni, és eldobni a labdát. Annyiszor ütöttük meg, ahányszor csak tudtuk, ő meg folyamatosan felállt, és hajtotta végre a játékokat. Volt egy 13 yardos balkezes sikeres átadása ellenünk egyszer, és emlékszem, hogy álltam az oldalvonalnál, csóváltam a fejem: ‘Mit kell csinálnunk, hogy megállítsuk?’

Ő egy versenyző típus, pontos is, szóval izgatott vagyok emiatt. Mint mindenki mással kapcsolatosan ebben a programban. Minden egyes személyt meg akarok nézni, és kialakítani egy véleményt róluk, miután láttam őket a felvételeken. Nincs semmilyen előítéletem, nem gondolom, hogy ez lenne a módja. Szóval jelenleg a tanulási stádiumban vagyok mindenkivel szemben aki a csapat tagja, jelenleg nézem a filmeket, és kiértékelek mindenkit aki nálunk van.

Van helye Michael Vick QB-nak a tamadásoknál?

Igen, mindenkit végig fogok nézni. Ha el tudod dobni a labdát, és tudsz futni, akkor ki foglak próbálni (viccel). Nem tudhatom, hogy te vagy-e a következő Vince Papale (legendás ST játékos, az Invincible című film ihletője – a szerk.), de elmondhatom, hogy mindent megvizsgálunk, amivel a legjobb eredményt tudjuk elérni a pályán, erről van szó. Követtem Michael karrierjét, tisztában vagyok vele mekkora tehetség Ő. De jelenleg semmi nincs kőbe vésve, és nem is vetünk el semmit. Arra koncentrálunk, az a célunk, hogy olyan támadó egységet küldjünk fel a pályára, amely pontokat fog szerezni. Alapvetően ezt fogjuk csinálni, de hogy kivel lesz ez, azt még nem tudom. Össze kell szednem a stábot, és kiértékelni, hogy ki alkalmas, és milyen formában küldjük őket ki. Senkinek nincs biztos helye, és senkit nem zártunk még ki eddig.

A cikk folytatódik a Philly blog-on! Kattints ide!

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog