A Colts nem hosszabbít Dwight Freeney-vel

Az Indianapolis Colts pénteken bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést a defensive end Dwight Freeney-vel. A 32 éves Freeney-től 11 évig volt a csapat játékosa és a tavalyi nagytakarítás egyik utolsó nagy túlélőjétől is megvált a csapat. Pályafutása során 107.5 sacket szerzett, hétszer választották be a Pro Bowl, háromszor az All-Pro keretbe és az utóbbi évtized egyik legjobb pass rushere volt.

"Sok ember Dwight Freeney-el azonosítja az Indianapolis Colts sikerességét. Lenyűgöző, hogy a posztjához képes nagy termete ellenére dominált a pályán. Rengeteg mérkőzést megnyert a franchise számára. Dwight egy művész volt akinek élmény nézni a játékát és ritkán látható odaadással végezte a munkáját. Hiányozni fog nekünk, de előre tekintünk egy Hall of Fame beiktatásra és a Colts "Ring of Honor" díjára." - nyilatkozta a Colts tulajdonosa Jim Irsay.

Freeney-nek nem sikerült igazán jól a tavalyi szezon, hiszen a Chuck Pagano féle 3-4-es védekezi rendszer nem fekszik a játékstílusának. A puss rusherek a legjobban a 4-3-as sémában teljesítenek és ez természetesen igaz Freeney-re is. Egy olyan csapatot kell találnia magának ahol az utóbbi sémát alkalmazzák és még két-három szezon után, amikor ismét 10 feletti sacket szerez akkor komolyan vissza lehet térni az Irsay által emlegetett Hall of Fame beiktatáshoz.

"Nagyon meglepett amikor azt hallottam, hogy más utat választanak. Nagyon jó lett volna Colts játékosként visszavonulni." - nyilatkozta Freeney.

(nfl.com, Fotó: totalprosports.com, bleacherreport.com)