Ha távozna Elvis Dumervil a Broncos Dwight Freeney-t igazolná a helyére

Még mindig nem biztos, hogy a Denver Broncos Pro Bowler pass rushere, Elvis Dumervil jövőre is a csapat játékosa lesz, de a csapatnak máris megvan a tartalékterve. Amennyiben az elküldése mellett dönt a csapat akkor szeretné szerződtetni az Indianapolis Colts nemrég elküldött defensive endjét, Dwight Freeney-t.

A 29 éves Dumervil 12 millió dollárt foglal el a következő évi fizetési sapkából. Az utolsó két szezonban 20.5 sacket szerzett ami önmagában is jól mutatja, hogy a csapat fontos játékosáról van szó. Viszont ellene szól, hogy elég gyenge a futás elleni védekezésben. A passz elleni védekezésben pedig csak második, hiszen Von Miller a Broncos legjobb pass rushere. Miller az elmúlt két szezon során 27 sacket szerzett.

Dumervil korában még igen keresettek a játékosok a szabadügynök piacon, de ez visszafelé is könnyen elsülhet. Szerencsétlenségére az idei Draft bővelkedik defensive endekben és a szabadügynökpiacon pedig olyan játékosokkal kellene megküzdenie mint a Detroit Lions-os Cliff Avril vagy a Baltimore Ravens-es Paul Kruger.

(nfl.com, Fotó: denverpost.com)