Top 5 prospect: pass rusherek

Osi Umenyiora vélhetően távozik, Justin Tuck teljesítménye nem volt megfelelő, Jason Pierre-Paul pedig nem mindig tud hatékony lenni a double team ellen. Nem meglepő tehát, hogy sokan új embereket szeretnének látni a defensive endek között, akiknél bőven akadnak ígéretek az idei draft class-ban. Lássuk kikről is van szó.

Mielőtt bárki hiányolná őket, Barkevious Mingo-val kapcsolatban alapos fenntartásaim vannak, Jarvis Jones pedig leginkább csak OLB lehet, 4-3-ban sem DE-ként szerepelne. Mielőtt jönne a következő kérdés, elárulom, hogy Ziggy Ansah nálam nincs benn a top5-ben, találni nála jobb játékosokat is véleményem szerint.

1. Björn Werner

2. Dion Jordan

3. Alex Okafor

4. Damontre Moore

5. Sam Montgomery

Werner első helyéhez kétség sem férhet, normál esetben a német játékos lesz az első pass rusher akit kiválasztanak a drafton. Ez persze könnyen változhat és néhány mock-ban már azt pedzegetik, hogy akár mi is behúzhatjuk. Nem bánnám az biztos. Ha Markus Kuhn is a pályán lenne, akár németül is beszélhetnének ezzel is megzavarva az ellenfelet:) Egyelőre azonban maradjunk a realitások talaján, valószínűleg már a pezsgőt fogják kortyolgatni a backstage-ben Wernerék mire rajtunk lesz a sor.

Dion Jordant leginkább 3-4-be várják. Az Eagles erre a sémára vált, a frissen kinevezett head coach, Chip Kelly pedig Jordan edzője volt az Oregonnál. Ti is arra gondoltok amire én? Az Eagles negyedikként választ, reális esély lehet arra, hogy Kelly kitart korábbi játékosa mellett. Ugyanakkor több más need is van Philadelphiában. Nem teljesen illik a mi sémánkba Jordan és valószínűleg top10 pick lesz, de a jó pozícióra mindenképp rászolgált.

Alex Okafor ilyen magasan történő rangsorolása némileg meglepő lehet, de én kedvelem a texas-i defensive end játékát. Már csak második körösnek mondják, így nem is fogjuk kiválasztani első körben. Nagy tapasztalattal és remek fizikai képességekkel rendelkezik. Sophomore évében defensive tackle-t játszott, ami kedvezően hatott erejére, de statisztikáit rontotta. Sebaj 2012-ben azokon is javított és a Big 12 konferencia (egyik) legjobb pass rushere volt.

Damontre Moore csúnyán visszaesett, hiszen néhány hete még ő volt a class egyik zászlóshajója Werner mellett. Valami irtózatosan rossz combine-t produkált, 4,95-s időt futott 40 yardot, fekvenyomásban pedig mindössze 12-szer tudta kinyomni a súlyt...Nagyon gyenge adatok ezek. Sokak szerint még az első körbe sem fér majd be. Ebben lehet is valami, ha én lennék csapatom general managere, én sem húznám be őt nyugodt szívvel.

Sam Montgomery maradt a végére, aki "életveszélyes" párost alkotott Mingo-val az LSU-ban. Talán Montgomery volt a hatásosabb, de csapattársát többre tartották. Korábban ACL szakadást szenvedett, ebből azonban vissza tudott térni. A scoutok nem nagyon kedvelik, vélhetően ő is inkább a második körbe csúszik és annak elején választják majd ki.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu