Brian Urlacher-t elküldte a Chicago Bears

A Chicago Bears a tegnapi napon bejelentette, hogy nem sikerült megegyezniük a linebacker, Brian Urlacher-el és a védő távozik a csapattól. A Bears egyéves, 2 millió dolláros szerződést kínált a védőnek, amit maga Urlacher ultimátumnak és nem hosszabbításnak minősített.

Urlacher-t a 2000-es Draft első körének 9. helyén választotta ki a Bears. A jelenleg 34 éves védő 13 éven keresztül volt a csapat játékosa. Nyolc alkalommal választották be a Pro Bowl és 5 alkalommal az All-Pro keretbe. 2000-ben megválasztották az év újonc védőjének és 2005-ben az Év legjobb védője volt. A Bears mezében 1.229 tacklet, 41.5 sacket, 22 interceptiont és 12 kierőszakolt fumblet ért el.

"Nem tudtunk megegyezni Brian-el és mindkét fél úgy döntött, hogy jobb lesz ha továbblépünk. Brian több mint egy évtizeden keresztül volt a liga elit védője. A vezetőnk volt és megmutatta hogyan sajátítsuk el a győztes mentalitást a Bears-nél töltött ideje alatt. Hálásak vagyunk mindazért amit értünk tett a pályán belül és kívül. Brian mindig is a Bears játékosa marad." - nyilatkozta a csapat general managere, Phil Emery.

(nfl.com, Fotó: blog.zap2it.com)