A Denver Broncos elküldte Willis McGahee-t

A héten ismét edzésbe állt a Denver Broncos mini edzőtáborában a running back Willis McGahee, de a jelek szerint a csapat vezetősége nem volt elégedett a látottakkal hiszen bejelentették, hogy megválnak a játékostól.

"Soha sem könnyű megválni egy olyan veterán játékostól aki nagyon sokban hozzájárult a csapat és a közösség életéhez. Nagyra értékelem mindazt a versenyszellemet, szívósságot és vezetői készséget amit Willis hozott a Broncos csapatához. Szerves része volt csapatunknak az elmúlt két szezonban és a legjobbakat kívánom számára." - állt John Elway nyilatkozatában.

Maga a hír nem okozott olyan nagy meglepetést viszont az időzítése már annál inkább. A Broncos az idei Draft második körében kiválasztotta a running back Montee Ball-t. A 22 éves Ball mögött igen komoly pályafutás áll. A Wisconsin Badgers csapatában 5.140 futott yardot és 77 futot touchdownt szerzett. 

Vele szemben a 32 éves McGahee viszont most épült fel a tavalyi szezonban elszenvedett lábtöréséből és keresztszalag szakadásából. A csapat támadó koordinátora, Adam Gase állítása szerint McGahee már remek formában volt és egy tegnapi hír szerint Ő lehetett volna a kezdő futó a következő szezonban is.

McGahee elküldésének másik fő oka (mint szinte mindig) pedig a fizetése. 2.5 millió dollárt keresett volna a következő szezonban és valószínűleg a Broncos nem akart ennyit áldozni a tartalékfutójára. A Boncos backfieldjét a fiatalok fogják uralni a következő szezonban. Jelen állás szerint az újonc Ball és a másodéves Ronnie Hillman lesz versenyben a kezdő posztért, míg mögöttük Knowshon Moreno lesz majd bevethető.

Jelenleg nehéz megjósolni mi lesz McGahee-vel hiszen érdeklődőből nincs hiány, de kevés olyan csapat van ahol biztosan kezdő lehet a következő szezonban. Jelenleg a New York Giants, az Oakland Raiders és a Dallas Cowboys érdeklődik iránta. A hármasból a Giants lenne a legmegfelelőbb a számára hiszen a másik két csapatnál már megvan az elsőszámúnak kinevezett running back.

(nfl.com, Fotó: stationcaster.com, nfl.si.com)