Vikings Mini Camp 1. nap

Kedden megkezdődött a három napig tartó Mini Camp csapatunk számára, ahol a játékosok hasonlóan az OTA-hoz, még csak sisakban gyakorolhattak. Verőfényes napsütésben és melegben kezdhette meg az Mini Camp-ot a sajtó munkatársai előtt. Látszott a már OTA edzéseken látott intenzitás a játékosokon. Fontos, hogy kihasználják a lehetőségeket, mert ez az utolsó foglalkozás a hat hetes szünet előtt, amely elválasztja a holtszezont az edzőtábor kezdetétől.

Nem beszélnék szuperlatívuszokban, inkább jöjjenek feljegyzések a kedden látottakról:

- Leslie Frazier a keddi edzés után találkozott a média munkatársaival és elmondása szerint elégedett a csapattal és teljesítményével. 

- Az újonc LB, Michael Mauti még folytatja rehabilitációját térdsérülése után, de részt vett néhány pozíciós gyakorlatban.

- Csapatunk a punt visszahordásokat is tudta gyakorolni köszönhetően a jó időjárásnak és annak, hogy a szabadban edzhettek. Öt játékosunknak volt feladata, hogy minél eredményesebb visszahordást érjen el. Stephen Burton, Cordarrelle Patterson, Marcus Sherels, Jerome Simpson és Jarius Wright, mind jól szerepeltek ebben a feladatban. Sherels-nek nem volt idegen a feladat, hiszen a tavalyi szezonban ő volt a Vikings hivatalos punt returnere.

tempminicamp-1-024061813--nfl_mezz_1280_1024

- Josh Robinson jól védekezett, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy már az edzés első részében interceptiont szerzett a CB. A labdát John Carlson-nak szánták, de a másodéves CB leszedte előle.

tempminicamp-1-044061813--nfl_mezz_1280_1024

- Apropó John Carlson. Ő volt az OTA edzések legnagyobb “felfedezettje” és a jó szereplést a Mini Camp első napján is folytatta. Remélem, hogy szezon közben is elkápráztat minket.

- A tavalyi Training Camp első napjaiban súlyos térdsérülést szenvedő elkapó, Greg Childs továbbra is felépülési fázisban van, de már részt vehetett néhány gyakorlatban az elkapókkal. Többek között neki voltak a legszebb elkapásai kedden.

tempminicamp-1-017061813--nfl_mezz_1280_1024

- Childs mellett egy másik kiemelkedő elkapót köszönthettünk a Mini Camp-on. Adam Thielen annak ellenére, hogy csak próbajátékra lett meghívva a Vikings-hoz szépen beküzdötte magát a végső esélyesek közé. Stabil és jó szereplésének köszönhetően a Rookie Mini Camp után szerződést kapott a csapattól, így jó eséllyel pályázhat, hogy végül kerettag legyen. Thielen jó teljesítményt nyújtott az OTA-n és most a Mini Camp első napján is figyelemfelkeltő volt a játéka.

Ennyit az első nap történéseiről, hamarosan jövünk a szerdán történtekkel.