A Patriots aláírt a második körös választottjával

A New England Patriots csapata bejelentette, hogy aláírt az idei Draft második körében kiválasztott wide receiver Aaron Dobson-al. A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra. Rá is fért valami pozitívum a Patriotsra hiszen ezen a héten csak Rob Gronkowski sérülése és Aaron Hernandez rendőrségi ügyével kapcsolatban merült fel a csapat neve.

A 22 éves receiver a Marshall Egyetem játékosa volt. Négyéves főiskolai pályafutása alatt 2.398 elkapott yardot és 24 touchdownt szerzett. A tavalyi szezonját követően beválasztották az USA konferencia második csapatába és meghívást kapott a Senior Bowl-ra.

Még mielőtt a tight end poszt ilyen bizonytalanná vált volna a csapatnál a receiver sort akarta megerősíteni a Patriots. Wes Welker elvesztése és Danny Amendola szerződtetése után nem volt meglepő, hogy második pickként elkapót választottak. Az offseason eddig eltelt részében nagy jól teljesített Dobson és hamar elsajátította a Patriots támadójátékát.

Dobson-al együtt 11 elkapó szerepel a Pats roosterén de közülük sokan nem fogják túlélni a következő hetek keretszűkítéseit. Nincs szükség nagy jóstehetségre, hogy megmondjuk Amendola lesz a kezdő receiver, de a második számú posztra már most komoly eséllyel pályázik Dobson. Legnagyobb riválisa Julian Edelman lesz, de az NFL-ben eltöltött négy éve alatt rá főként visszahordóként számítottak, így komoly esélye van a fiatal elkapónak, hogy már az újonc évében valami emlékezetes produkcióval rukkoljon elő.

(nfl.com, Fotó: providencejournal.com)