Teljhatalmat akar így állás nélkül marad Bill Belichick

Az alapszakaszt követően Bill Belichick 24 év után leköszönt a New England Patriots vezetőedzői posztjáról és akkor sokan úgy gondoltuk, hogy biztosan lesz állása az idei szezonban. A jelek szerint azonban idén munkanélküli marad a nyolcszoros Super Bowl győztes vezetőedző.

Gondolhattuk, hogy Belichicknek elég lesz megjelenni az interjún és egyből elé tólnak egy biankó szerződést, hogy töltse ki a számokat és a végén írja alá. De ez nagyon nem így történt és jelenleg már csak a Washington Commanders és a Seattle Seahawks elérhető.

A csapatok nem ugarottak rá a 72 éves vezetőedzőre és csak az Atlanta Falcons hívta interjúra. Ők mondjuk kétszer is. A hírek szerint azonban problémát okozott, hogy Belichick ragaszkodott a régi rendszeréhez, azaz teljhatalom és mindenben Ő dönt.

Belichick, ahogyan a Patriots-nál volt, egymaga akarja betölteni a vezetőedzői és a general manageri posztot is. Szóval nem "csak" vezetőedző hanem Ő dönt a keret kialakításában is és egymaga hoz meg minden, a futball személyzettel kapcsolatos döntést is.

Ez érthető módon nem tetszik a tulajdonosoknak és a múltja ellenére sem hihető, hogy Foxboroughn kívül máshol is teljhatalmat kapna. A Patriotsnál sem így indult a pályautása, szépen lassan tett szert egyre nagyobb hatalomra. Az utóbbi években pedig már is nagyon működött a felépített modelje.

Egyszóval idén biztosan állás nélkül marad. A kora és miután teljes irányítást akar magának az új csapatánál valószínűleg jövőre sem kapkodnak majd utána a csapatok.

Fotó: heavy.com