Aláírta újoncszerződését az idei Draft 1/1-es játékosa

A Kansas City Chiefs a mai napon aláírt az idei Draft 1/1-es játékosával, az offensive tackle Eric Fisher-el. A felek nem hozták nyilvánosságra sem a szerződés időtartamát sem pedig az anyagi részleteket. Az NFL.com munkatársának Ian Rapoport-nak az információ szerint Fisher négyéves szerződést kötött.

Az kollektív szerződés nagyon behatárolja az újoncokkal köthető szerződéseket, így az utóbbi időben elmaradtak az újonc "drámák". A tavalyi évben a Colts nyilvánosságra hozta Andrew Luck szerződésének a részleteit és kiderült, hogy az irányító megkapta az új megállapodás által adható maximális összeget amitől valószínűleg némileg elmarad Fisher szerződése.

Fisher egyik fő erőssége a hatalmas mérete, a hosszú karja és a gyorsasága. Több mint két méter magas és 130 kiló. Komoly munkát igényelt, hogy elérje a jelenlegi méretét, hiszen 108 kiló volt amikor megérkezett az Egyetemre. Egyetemi évei alatt szerepelt LT, RT és RG poszton is. Nagyon jól megoldja a pass protectiont és a futások ellen is kitűnően dolgozik. Gyors és mobilis játékos ezért értelemszerűen nem a legerősebb falember. A konferenciája miatt nem találkozott túl sok Top csattal ami problémát is jelenthet a kezdetekkor.

Főiskolai teljesítményének köszönhetően 2012 decemberében posztjának egyik legjobb játékosának tartották számon továbbá az egész évfolyam 32 legjobb játékosa közé sorolták. Joe Staley után a második Central Michigan játékos akit kiválasztottak az első körben és az első az egész MAC-ből aki 1/1-es játékos lett.

(nfl.com, Fotó: kcchiefs.com)