Vikings Training Camp - 7. nap

Szerdán sok játékosnak nem igazán ment a játék, de van még idő a javításra. Joe Webb felemás napot fogott ki, mert a gyakorlatok során jól teljesített, de a 7 a 7 elleni játékban és a rendes 11 a 11 elleni játékban, már nem villogott, sőt többször szabálytalankodott is az irányítóból lett elkapó. Xavier Rhodes sem élete napját fogta ki, aki még ki is szállt pár játékból, mert egyszer olyan rosszul esett, hogy lábfájdalomra panaszkodott, emiatt ült ki pár playre, de elmondása szerint jól van.

Jerome Felton visszatért az edzőtáborba és újra teljes munkát végzett. 

Az elkapók közül Jerome Simpson volt a szerdai nap legjobbja, aki több TD-t is elkapott. Leginkább a pálya szélén volt bevetve, így az oldalpasszok és hosszabb indítások is felé lettek dobva, amiket mondjuk majdnem mindig elkapott. Simpson-t leginkább A.J. Jefferson vigyázta, aki sajnos megint rossz napot fogott ki és pár levédekezésen kívül sok elkapást engedélyezett.

Jamarca Sanford fejlődik. Mondhatjuk, mert szépen teljesít eddig az edzőtáborban. Szerdán is volt egy interception elkapása, amit McLeod Bethel-Thompson dobott.

Az újonc DT, Sharrif Floyd a harmadik csapattal edzett most is, de voltak szép megmozdulásai, nem egyszer odaért az irányítóra és megakadályozta a dobásban.

Egy évvel ezelőtt a Vikings edzőtábora a Matt Kalil – Jared Allen párharctól volt hangos leginkább. Az újságírók rengeteget foglalkoztak az akkor frissen draftolt bal oldali tackle-el, rengetegszer kérdezték őt a média munkatársai. Kalil most gyakran úgy sétál el az újságírók előtt, hogy egyetlen kérdésre sem válaszol, vagy nem ad interjút.  Az egykoron a negyedikként kiválasztott játékos talán már nem elég motivált? tették fel a kérdést Frazier-nek. Ő erre csak azt mondta, hogy Kalil mindent megtesz, hogy ő legyen a legjobb bal oldali tackle az NFL-ben.

Az edzőtábor hetedik napján elkezdett kialakulni az elkapók közötti sorrend. Természetesen nem kell még ezeket az adatokat lefixálni, még messze a vége, de nem szabad figyelmen kívül hagyni őket. Az első számúnak természetesen Greg Jennings-et írják, mert mert a mezőnyből ő a legtapasztaltabb és a legkiemelkedőbb, bár pár napja volt egy megjegyzése korábbi csapattársára, Aaron Rodgers-re, amit Frazier nem igazán díjazott és elbeszélgetett vele, hogy saját csapatával foglalkozzon és ne a másikkal.

Második elkapónak Jerome Simpson-t sorolják, aki második évét kezdte meg nálunk. Tavaly a várnál jóval alatta teljesített, mint reméltük, de megkapta a második esélyt, így gyakorlatilag tiszta lappal indulhat.

Harmadik elkapónak Jarius Wright-ot várják. Tavaly a szezon felénél berobbant a köztudatba. Nagyon jól játszott, talán az egyik legjobb elkapónk volt az idény második felétől. A második évben bár Frazier elmondta, nem biztos, hogy több időt fog kapni, de mi titkon reméljük, hogy mégis.

Ezzel minden bizonnyal Patterson a negyedik WR poszton fog játszani, ami nem mindig garantálja, hogy a pályán fogjuk látni, de mint említette hosszú még a felkészülés, így bármi megtörténhet.

SÉRÜLÉSJELENTÉS A SZERDAI NAPON:

WR Greg Childs (térd) a PUP listán van.
LB Nathan Williams (boka) a PUP listán van.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com