Mit láttunk eddig Chip Kelly támadó sémájából?

A pénteki meccs után Chip Kelly azt mondta, hogy ez az új up-tempo „csomag” csak egy a cselek közül amit elő tud húzni a zsebéből. Az igazság az, hogy ez a stílus lehet a támadó stílusunk alapja. Ez az, amivel Chip Kelly olyan sikeres volt az Oregon egyetemen töltött ideje alatt. Ez az, amit az Eagles az egész offseasonban gyakorolt. Végül, ez egy olyan stílus ami eddig is nagy sikernek örvendett az NFL-ben. De ahogy láthattuk pénteken, ebben a stílusban sokkal több van mint csak tempó!

Múlt augusztusban, született egy cikk amely azt taglalja, hogy az ilyen fajta játékok hogyan adnak több opciót a csapatnak minden egyes játék során. Ami megengedi az irányítónak, hogy több opció közül válasszon.

Az ilyen több opciós játékoknak az „emelkedése” önmagukban is fontosak, de ha ezeket párosítjuk a no-huddle és az up-tempo játékokkal az NFL-ben, alapvetővé válhatnak. A no huddle stílus-főleg ha az olyan irányítók használják mint Aaron Rodgers vagy Tom Brady egy fantasztikus fegyver lehet a védelmek ellen, hiszen nincs elég idejük felállni egy-egy játék között. Ezeknek a több opciós játékoknak az előnye egyre jobban kihegyeződik az up-tempo stílusban, nyilatkozta Rob Gronkowski. Szerinte, ha egy csapat használni tudja ezeket a játékokat a legmagasabb szinten, megakadályozva a védelmeket attól, hogy cserélni tudnának, nagyon sikeresek lehetnek a profi ligában.

Chris Brown, a cikk megírója a Kelly féle rendszerről is írni fog az elkövetkező pár napban, ami valószínűleg hasonlítani fog ahhoz, amit a későbbiekben leírunk.

Az egész offseasonban az Eagles játékosok arról beszéltek, hogy az új stílus mennyi új opciót adtak nekik. Amikor Nick Foles beállt az elmúlt meccsen egy futó pillantást vethettünk arra, mire is gondoltak a játékosok.

A cikk folytatódik a Philly blog-on! Kattints ide!

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

Kép: h4-entertainment.com