Mérkőzés összefoglaló: Patriots 25-21 Buccaneers

Tegnap hajnalban túlestünk a második felkészülési mérkőzésünkön is. Bár a héten Tom Brady könnyebb térdsérülést szenvedett, ez a mérkőzésen a legkevésbé sem látszott meg. A Bucs kezdői csúnyán leszerepeltek az első játékrészben! Olyannyira, hogy itt mindjárt vert is minket a Patriots 145-8-ra, ami a megtett yardok számát illeti. Rögtön az első play-ben, a jó öreg Tom leadogatott egy 15 játékból és 80 yardból álló támadássorozatot, melynek a végén nagyon szépen meg is találta Danny Amendolát (WR) egy 26 yardos touchdown passzal. És ha ez még nem lenne elég, az extra pont sem kellett nekik, rögtön 2 pontos kísérlettel próbálkoztak, sikeresen. Az eredmény 8-0.

De semmi vész, aggodalomra nincs ok, hisz most jövünk mi! Josh Freeman a pályára lép, és leadogat kőkemény 8 yardot! egy negyed alatt!!! A Buccaneers támadó egységére más szót itt nem nagyon találtam: nyomorúságos. Ráadásul a negyed végén, még Doug Martin is megsérült miután Freeman megvédése közben lefejelte a Pats védőjének a térdét. Ez után el is hagyta a pályát, és nem tért már vissza. Azóta több tesztet is elvégeztek a futón, szerencsére fejsérülése nem komoly, agyrázkódása sincsen, és a jövő héten a Dolphins ellen valószínűleg pályára léphet majd. A mérkőzés első felében Freemannél már csak a támadósor nyújtott "nagyobb" teljesítményt. Két holding, és beengedtek négy sack-et is. Az éppen rehabilitálódó játékosok közül ezúttal Adrian Clayborn (DE) is a pályán volt, de túlzottan maradandót őt sem alkotott.

Na majd Glennon... gondolhatnánk. Aztán jön Mike Glennon (QB), aki nem bír megtenni 10 yardot, és még a földbe is döngölik. A második negyedben ismét a Patriots kezdett pontokat dobálni a táblára. A támadást ezúttal már nem Brady, hanem Ryan Mallett vezette, 8 play, 45 yard, végül pedig egy sikeres mezőnygól Stephen Gostkowkitól. És bár a Patriots remekül eljátszadozott, úgy tűnt nem is igazán akarjuk őket ebben a tevékenységben véletlenül sem megzavarni. Csak hozzánk került a labda ismét. A srácok magukat megrázva, csipás szemeket megtörölvén elkezdtek némi életjelet is mutatni. Mike James-nek (RB) volt pár látványos futása. Ahogy Peyton Hillis-nek (RB) is. Szerencsére sérülése nem volt súlyos, így ma már pályára tudott lépni. Kevin Ogletree (WR) is megrázta magát, megverte mellkasát, és úgy döntött, csak megmutatja ki a király a szemétdombon. Egész szépen egymásra találtak Glennonnal, az összhang némi nemű kialakuló jeleit vélhettük felfedezni az eddig gyatra teljesítményt nyújtó támadóegységben. Ogletree három elkapással és 36 yarddal észre is vetette magát ebben a play-ben, melynek végén még egy 13 yardos touchdown is belefért, a passz pedig Glennontól érkezett. Hoppá! Figyeled? Szerzett TD-t egy irányítónk! Ezt nevezem én jó kezdetnek!

A csapatunk első touchdwonját szerző Kevin Ogletree!

A túlzott örömre persze még így sem volt okunk. A Pats legénysége ismét vezetett egy sikeres drive-ot. Mindössze 5 play-ből úgy átrohantak rajtunk 75 yardon keresztül, mindezt kicsit több mint egy perc alatt, hogy csak na, meg a kutya és macska, meg egyéb háziállatok rúgják meg! A drive végén természetesen pontot is szereztek, ezúttal a tight end Sudfeld jóvoltából, aki úgy levette hármas coverage-ben a lasztit, hogy azt tanítani kellene. Ez van a védelmünk még mindig szundizik picit. Persze szóljon a szebb jövőkép mellett, hogy Mason Robinson, Ahmad Black, és Najee Goode voltak a pályán. Szerencsére még mindig nem adtuk fel! 18 másodperccel az első félidő vége előtt Mike Glennon, Tiquan Underwood felé dobott egy sikeres 41 yardos mély bombát, melyet idő hiányában Derek Dimke mezőnygólra is váltott. A legsikeresebb elkapó ezúttal a mérkőzésen Underwood lett egyébként, a maga 43 yardjával, két elkapásból. És bár a harmadik számú elkapó szerepéért folytatott harcban ezúttal Ogletree csak 7 yarddal maradt le, touchdownt mégiscsak ő szerzett kettejük közül. Így alakult hát ki az első félidő 18-10-es végeredménye.

A mérkőzés képe statisztikailag rendkívül hajazott 2012-re, ugyanis a védelem 315 yardot nyalt be egy félidő alatt, ebből 244 volt passzolt yard. A támadó egység pedig kőkemény 123 megtett yarddal büszkélkedhetett!

A dologról úgy hiszem sokat elárul, hogy a Fox félidei showműsorában megkérdezték Ronde Barbert is, aki eképpen nyilatkozott: "Josh Freeman nem igazán hordja a vállán ezt a csapatot, ezt mindannyian tudjuk. Rengeteg hibát vét. De szerencsére van odakint egy Doug Martin is." Hát igen, ez kérem tisztelettel a színtiszta őszinteség, amit végre jó, hogy kimond valaki, és meri nem véka alá rejteni! Ráadásul úgy gondolom ha valaki tudja miről beszél, az Barber, hiszen mégiscsak 17 évig volt tagja ennek a gárdának.

A mai napon legjobb teljesítményt nyújtó Mike James

Na de a mérkőzés folytatódott! Ezúttal a Bucs-nál a laszti. Mike Glennon élből adott egy pick-six-et, a Patriots cornerback-ének Logan Ryannek, aki 53 yardon keresztül hordta vissza a labdát az end zone-ba. Máris 25-10 az állás. Viszont egy kis szufla azért maradt még bennünk. A támadóegység ezúttal bemutatott egy 15 játékból álló drive-ot, 79 yardon keresztül, melynek a végén David Dougles (WR) szerezhetett TD-t. A drive erőssége ezúttal a futás volt. Mike James és Peyton Hillis játékával. És ezen a ponton mindenképpen említsük meg őket pozitívumként, hisz Brian Leonard ezúttal nem játszott a mérkőzésen, azonban James és Hillis is kiváló teljesítményt nyújtott. Hillis 18 próbálkozásból tett meg 73 yardot, míg James volt az est fénypontja, a maga 6,2 yardos átlagával. 13 próbálkozásból 81 yard! És még három elkapás is belefért 23 yardon!

A mérkőzés 25-21-es végeredményét pedig Derek Dimke mezőnygólja állította be. Mike Glennon pedig jelentem továbbra sem franchise irányító. 22-ből 11 sikeres passz, 2 TD, és egy interception. A mérkőzés végére azért az ifjú cornerback Mason Robinson is megmutatta magát, Tim Tebow ellenében. Szerzett ugyanis egy interceptiont, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egyenesen a kezébe dobták a lasztit. Tebow mellett azért fellélegezhetett a Bucs védelem, hisz egy brutális játékot produkált! 1 sikeres passz, 7 kísérletből, -1 yardon. A Bucs védelme ellen egyébként 382 yardot szerzett a Pats támadó egysége, és a végére a mieink is felébredtek 318 yarddal. Gondolom ez annak is köszönhető, hogy ezúttal Schiano szerencsére nem küldte a pályára Adam Webert. Az aztán tényleg öngól lett volna.

A mai interception tulajdonosa: Mason Robinson

Nekünk pedig továbbra is megmarad a dolgok pozitív oldala: Ez csak egy felkészülési meccs volt.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu