Beharangozó: Texans-Saints, Előszezon 3. hét

Most lesz csak igazán érdekes az előszezon mérkőzésünk. Miért? Két dolog miatt is. Ezen a meccsen fognak a legtöbbet játszani a kezdők, valamint bármilyen lassan is telik az idő az alapszakaszhoz közeledve, itt a cut időszak. Keddre minden csapat aktív rostere maximálisan 75 játékost tartalmazhat. Ha ez nem sarkallja a játékosokat a maximális teljesítményre, akkor semmi sem. Az ellenfél nem egyszerű tészta: New Orleans Saints.

Lassan már unhatjátok mikre kell odafigyelni ezeken a meccseken. Mindenkinek a könyökén jön ki, hogy az összes csere, kiegészítő embernek maximálisat kell nyújtania a keretben maradásért. Ez most halmozottan igaz, hiszen ha valaki ezen a meccsen nem teljesít, akkor nem tudja azt mondani, hogy majd jövő héten jobb lesz, a tréning jobb lesz stb. Lehet, hogy már nem lesz lehetősége a bizonyításra, mert éppen ő lesz az, akit cutolni fognak kedden. Ez a cut kérdés egy nagyon nehéz szituáció minden csapatnak, hiszen lehet, hogy nem sztárjátékosok közül kell válogatni, de pont azokat az embereket kellene megtalálni, illetve csapatban tartani, akik a megfelelő pillanatban a társak legnagyobb hasznára tudnak válni. Sokszor nagyon nehéz a választás egy 3. számú RB, vagy egy 4. számú elkapó poszt válogatása közben. Hogy könnyebb legyen a választás, sokat gyakorolnak tréningeken, de igazi benyomást mégiscsak az éles meccseken lehet kapni.

011313-6-NFL-Texans-Gary-Kubiak-OB-PI_20130113233221785_660_320
Jól dönt majd Kubiak? Jól szokott…


Nehéz helyzetben van a Texans, egy nagyon komoly kérdést illetően. A 3. számú RB. Dennis Johnson-nak volt a legjobb a training camp-je, de Deji Karim és Cierre Wood is jobb volt nála az első kettő előszezon meccsen. Ha a 3. meccs is úgy alakul mint az első kettő, akkor szép lassan lehet elfeledteti velünk Johnson a csodás camp-et (persze azért nem mondom, hogy egyből cutolnák.

DeAndre Hopkins természetesen nem játszik a múlt heti sérülése miatt. Azt mondják jól halad a felépülése, de végig kell járnia az NFL által kötelezővé tett agyrázkódásos protokollon. A Chargers elleni első alapszakasz meccsen tenném először újra a keretbe, akkor kell jól játszani, nem egy 4. előszezon összecsapáson.

A héten Kubiak arra a kérdésre, hogy ha Ed Reed nem lesz bevethető Chargers ellen, akkor ki fogja helyettesíteni, nem jó választ adott. Legalábbis nem örültem annak, hogy Ő Shiloh Keo-nak adna lehetőséget, nem pedig Swearinger-nek. Éppen ezért remélem, hogy D.J. jó meccset fog játszani, és jobban felfigyel rá Kubiak. Szerintem benne van a jövő, nagyszerű játékos, aki mindig 100%-ban ott van a pályán. Hibázik, ez természetes, de nem hinném, hogy többet mint egy Keo, arról nem beszélve, hogy mérföldekkel határozottabb és keményebb. Amellett pedig nem szabad elmenni Swearingert illetően, hogy úgy tevékenykedik a pályán, mintha ő lenne a secondary irányítója. Folyamatosan beszél, meglát dolgokat, jól olvassa a play-eket. Mindenképpen neki adnék lehetőséget, de majd meglátjuk, lehet Kubiaknak van igaza. Lehet, hogy ez MÉG nem Swearinger ideje.

Egyre nagyobb kérdés lett a tartalék irányító posztból. T.J. Yates és Case Keenummindketten nagyon jól játszanak, nem hibáznak. Szinte lehetetlen dönteni kettejük közül. Nem is foglalnék állást, ha nekem valamiért nem lenne szimpatikusabb Keenum. Ami negatívum Keenum-ban, az a magassága, lehetne kicsit magasabb, de láttunk már a ligában csúcsteljesítmény nyújtó alacsony irányítót (Drew Brees például).

Az előbb említett személynek köszönhetően a Saints elég komoly passzjátékkal van megáldva, ezért kiemelt fontosságú lesz a secondary játékosok teljesítménye, a passzsiettetés. Mivel többet fognak játszani a kezdők, az első félidőben talán többet meglátunk a jelenlegi formánkról. J.J. Watt sem két snap-et fog játszani, mint ahogyan azt tette mólt héten.

Amit látni szeretnék este, az nem más mint az offense line tündöklése, Texans szintű play-action passzok végrehajtása, sok-sok futás és határozott, hatékony secondary. Antonio “nindzsa” Smith nem játszhat, helyette Tim Jameson fog a pályára lépni, aki bár nem Smith szintű játékos, nagyon tehetséges, gyors passzsiettető.

Kezdő futónk Ben Tate lesz, mögötte pedig a tülekedés, ahogy már mondtam. Hogy ők milyen sorrendben jönnek majd pályára, lényegtelen. Ami lényeges az nem más, hogy kapják meg mind a lehetőséget a futásokra.

Izgalmas meccsre számítok, hiszen egy Drew Brees-Jimmy Graham duó mellett sohasem lehet unatkozni és nyugodtan ülni. Őszintén remélem, jól letesztelik a secondary-t, és olyan eredményt látunk majd aminek tiszta szívből tudunk majd örülni.

Ahogy mondani szoktam, az eredmény nem számít, a lényeg a mutatott teljesítmény, a forma. Kapjunk ki, de legyenek meg a válaszok a kérdésekre, találjuk meg a legjobb embereket, utána pedig jöhet a menetelés az alapszakaszban!

Forrás:

Houston Texans magyar szurkolói oldala

texans.hu