Valószínűleg véget ért a Cardinals elsőkörös választottjának szezonja

Nagy valószínűség szerint nem fog pályára lépni újonc szezonjában az Arizona Cardinals elsőkörös választottja Jonathan Cooper. Az offensive guard a tegnapi San Diego Chargers elleni mérkőzésen sérült meg és a találkozót követő sajtótájékoztatón a vezetőedző Bruce Arians elárulta, hogy minden jel szerint eltört a fiatal játékos lába.

Cooper kísérte a running backet és blokkolt előtte a harmadik negyedben amikor a Chargers védője nekiütközött a lábának. Az üközést követően az újonc falember megpróbált lábra állni de semmilyen terhelést sem bírt el, csak segítséggel tudta elhagyni a pályát.

Az atletikus guardot az idei Draft első körének hetedik helyén választotta ki a Cardinals. Nagyon jól teljesített az edzőtáborban és az offseason többi felkészülésén is. Minden kétséget kizáróan a Cardinals támadófalának legjobb játékosa lehet, de a jelenlegi helyzet szerint ezt csak a következő szezonban bizonyíthatja be.

Nem Cooper volt a Cardinals egyetlen kiesője hiszen a mérkőzése korábbi szakaszában bokasérülést szenvedett a nose tackle Dan Williams. A tackle állapotát kétségesnek jelölik. Továbbá bokasérülés szenvedett a Cardinals kezdő tight endje Rob Housler és a kezdő running back Rashard Mendenhall bal térdének sérülése miatt is ideje korán befejezte a mérkőzést.

(nfl.com, Fotó: cbssport.com)