Dashon Goldson, és Lavonte David is pénzbüntetést kapott

A Jets elleni verésbe szépen beleszaladtunk a szezonnyitón, ez már mindenki előtt ismeretes, mint ahogy az is, hogy ezt a rengeteg szabálytalanságnak köszönhetjük, amit fiaink elkövettek. Összesen 102 ajándék yardot adtunk a zöld mezeseknek, a szabálytalanságok többsége pedig oda nem illő durvaságból adódott. Két játékosunk meg is kapta emiatt a büntetését a ligától.

Dashon Goldson három Jets fogadójátékost is letarolt vasárnap. Ebből két alkalommal kaptunk 15 yardos büntetést, ugyanis sisak-sisak elleni kontaktussal tette mindezt. Ahogy azt a szezonnyitó többi meccsén is láttuk, a "zebrák" nagyon rámentek a szabálytalan megmozdulások kiiktatására, különösen az olyanokéra, amely más játékosok testi épségét veszélyezteti. Persze ez így mind rendben is van, hisz tiszteljük már a másik karrierjét meg hasonlók, ahogy azt Sullivan is nyilatkozta a Detroit elleni meccse után. Azonban tegyük a szívünkre a kezüket, én nem akarok álszent lenni, imádtam Goldson ütközéseit! És pont nem érdekelt speciál abban az esetben, hogy büntetést kaptunk érte. Biztos vagyok benne, hogy Goldson az érkezéseknél nem a Jets játékosainak karrierjét akarta ketté törni. Ő egyszerűen ilyen. Így értelmezi ezt a sportot, ő kemény fickó, és keményen játszik. Akinek pedig ez nem inge... az lesétál szépen az öltözőbe szédelegve. Bárki bármit is mond, ez hiányzott eddig a sec játékából. És szerintem a csapat vezetősége is tisztában volt ezzel, amikor felajánlotta Goldsonnak, azt a bizonyos 5 éves, 41 millió dolláros szerződést, hogy büntetéseket is fogunk kapni idén.

Goldson letarolja Kerley-t.

Ettől függetlenül persze a liga tiltja a sisak - sisak elleni ütközést, akkor is ha abba az áldozat, csak reflexszerűen belehajtja a fejét, ahogy az történt most vasárnap is, a tight end Jeff Cumberland esetében. Bár a bírság összegét még nem hozták nyilvánosságra, egy öt számjegyű összeg körüli summával számolhat Goldson. Aki eképpen nyilatkozott az ügyben:

"Ez egy kemény játék, amikor mész előre eszedbe jut, hogy ez egy tiszta találat lesz, vagy egy mocskos. De pont akkor fog kiderülni amikor odaérsz."


Goldson letarolja Cumberlandet.

Na ez kell ide! Ez a kemény mentalitás. Nem kell nekünk minden meccset Freeman módon végigszerencsétlenkednünk. Azonban ha nem figyeled, hogy érkezel, lehet hogy elég sűrűn juttatod az ellenfelet 15 yardokhoz, és ezáltal győzelemhez. Cumberland esetében is centiken múlott. Ha egy kicsit Goldson lejjebb hajtja a fejét, akkor bizony nem repül az a bizonyos zászló. De a pályán ezt a másodpercek töredéke alatt baromi nehéz kiszámolni. És ott van még a másik fél hirtelen reakciója is a dolgokra. De akkor ez most azt jelentené, hogy innentől kezdve simogassuk az ellenfelet? Fenéket...

Közben a sokak által "megkövetett" Lavonte David is megkapta a maga 7800 dolláros büntetését, miután taszított még egyet a már oldalvonalon kívül lévő Geno Smith-en. Ami azért egy kicsit nevetséges. A taszítás ugyan valóban késett, de nem volt durva, kőkemény ártó szándékról pedig végképp nem beszélhetünk. Szegény David azóta kapott hideget meleget, a sajtótól, médiától, és persze a szurkolókról is. Én azt mondom emlékezzünk azért tavalyi teljesítményére. Bocsássunk meg neki, és teljes erővel támogassuk továbbra is ezt a csapatot, ezt a védelmet, és koncentráljunk a szezon többi meccse felé. Reménykedvén abban, hogy a hazai nyitómeccsre már rendet raktak a játékosok fejében.

Lavonte David késői lökése Geno Smith-en.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu