Mérkőzés összefoglaló: Bears 31-30 Vikings

Második mérkőzésünket is elvesztettük, de fájóbb, hogy a csoporton belül is hátrányba kerültünk. Idegenben, a Soldier Field-en léptünk pályára vasárnap az NFL második fordulójában. Sajnálatos módon a tervezettnél rosszabbra sikerült a mérkőzés pedig  kezdés megint álomszerűre sikeredett. A Bears rúgta el a labdát a mérkőzés elején és Cordarrelle Patterson hatalmasat villant. 105 yardos kickoff return TD-je megadta a hangulatot a találkozóra, amely tényleg egy jó kis meccs volt, ráadásul a sok labdavesztés miatt még izgalmas is.

Tényleg szörnyű ebben a tudatban lenni, hogy még ilyen gyenge játékkal is nyerhettünk volna. Képzeljétek el mi lett volna, ha odatesszük magunkat.

Patterson TD-je után a Bears nem hagyta magát és nagyon gyorsan kiegyenlített. Devin Hester-t nem tudtuk megfelelően szerelni és minden kickoff után megkeserítette az életünket. Bár sokáig úgy tűnt, hogy a gyors Vikings TD-re azonnal válaszol végül sikerült szerelni őt.

Martellus Bennett 1 yardos TD-je után alig 3 perc után máris 7-7 volt az állás. Ezután sokáig nem láthattak pontot a kilátogatók, de igazából nagy támadásokat sem. Ponder a mérkőzésen megint nem villogott, akárcsak a támadófal. Az irányítónkkal nagyon sok alkalommal az volt a gond, hogy elkezdett rohanni a pályán és sokszor még hátrafelé futott, mikor eldobta a labdát. Persze az O-line ezen a meccsen sem volt a helyzet magaslatán ez meg is látszik, hogy az offense csak 1 TD-t szerzett, igaz azt sem láthattuk.

Még az első negyedben átvette a vezetést a hazai csapat. A nagyon rosszul levédekezett Brandon Marshall 34 yardos elkapás után tudott beérni az endzone-ba és fordítani a meccs állásán.

Bár a védelmen helyenként látni lehetett az akarást a támadóink nem törték össze magukat, kész csoda, hogy Peterson elérte a 100 futott yardot. Mind reméltük, hogy a Lions elleni fiaskóból tanulva nem úgy fog felépülni a driveunk, hogy két futás majd egy passz és akkor talán elérjük a first down-t, de csalódnunk kellett, Bill Musgrave konzervativizmusa egyenlőre nem szül nekünk hatékonyabb, merészebb támadásokat. Na talán majd a Browns ellen.

Ja tényleg azt hallottátok már, hogy van egy olyan hír a levegőben, miszerint Cassel kezd a Browns ellen? Talán igaz, talán nem, de a FOX egyik riportere úgy értesült, ha Ponder a Bears ellen is hasonlóan rossz teljesítménnyel rukkol elő, mint a Lions ellen (ez így volt), akkor a Browns ellen már a holtidényben szerződtetett Matt Cassel kezd az irányító pozícióban. Hát kíváncsian várjuk.

Azért nem voltunk teljesen elveszettek a meccsen, annak ellenére, hogy úgy nézett ki. A védelem a második negyed közepére összeszedte magát és miután Jared Allen besackelte Jay Cutler és ő kiejtette a labdát, Brian Robison 61 yardos fumble return TD-t jegyzett. Ez volt az első pontszerzése a Vikings védőjének. Hihetetlen volt látni, hogy a Bears már az első félidőben megnyerhette volna a meccset, de ők mégis mérkőzésben tartottak a végéig.

Hihetetlenül örültünk, hogy végre valami, de rossz volt látni, hogy közvetlen ezután feltartóztatás nélkül masírozott át a pályán a Bears támadósora. Kevin Williams azonban másképp gondolta és a sérüléséből visszatért játékos Cutler felpattanó passzát elkapta az endzoneban, így egy hatalmas utolsó után pillanatos mentést láthattunk a védelemtől.

Persze Ponder ezt mind meg is hálálta, de előbb inkább egy sima interceptiont dobott, de úgy nézett ki, hogy Simpson, aki felé a passz elvileg szállt volna, simán végignézte a Bears védelem pontszerzését, ahelyett, hogy szerelni próbálta volna a feltartóztathatatlanul az endzone felé tartó védőt. Ponder még megpróbált becsúszni, de valljuk be, inkább vicces volt, mint eredményes.

A félidőig hátralévő 3 percet azonban mindenkinek, aki ezt a meccset nézte csak találgatása lehetett mi is történhet a pályán, illetve az nfl.com oldalon követhette az eseményeket, ugyanis a FOX csatorna kisebb technikai gonddal küzdött, így a mérkőzés egyetlen Vikings offense pontszerzéséről is lemaradtunk. Plusz egy Bears mezőnygólról is lemaradtunk.

A félidő után igazából, mondhatjuk, hogy jók voltunk, mert nem is kaptunk pontot, ja de a végén, de ne szaladjunk ennyire előre.

Akár hihető, akár nem ezzel az impotens játékkal is képesek voltunk 6 pontos előnyt szerezni. Blair Walsh 28,28 majd 22 yardos mezőnygóljaival. Kár, hogy az egyik nem ért 4 vagy 5 pontot. A második félidőben is maradt a konzervatív játékhívás és ez ott ütött vissza, hogy maximum mezőnygólokkal próbálkozhattunk.

Elérkezett a mérkőzés utolsó 16 másodperce. Cutler kapta a labdát a Vikings 16 yardosán, majd egy könnyed mozdulattal Martellus Bennett-nek passzolta, aki TD-t szerezve a vége előtt 10 másodperccel kiegyenlített, majd Gould berúgta az extrapontot és így 1 pontos előnyre tett szert a hazai csapat.

A squib kicket sikerült megfognia John Carlson-nak és ahelyett, hogy a helyes megoldást választotta volna elkezdett trükközgetni, aminek a vége az lett, hogy gyakorlatilag odanyújtotta a labdát a Bears játékosának, aki simán ki is vette a kezéből, így 30-31 -re sikerült kikapnunk.

Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy eddig szintén mind a két mérkőzését elbukó Cleveland Bowns ellen mire leszünk képesek. Vajon tényleg Cassel fog majd kezdeni. Megpróbálunk többet passzolni, hogy így könnyítsük a túlterhelt futó, Adrian Peterson dolgát? Minden kiderül most vasárnap esete 19 órakor.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com