Idén nem lesz Buccaneers "throwback game"

Már hagyománnyá vált, hogy minden évben, egy mérkőzés erejéig magunkra öltjük régi narancssárga szerelésünket, és abban vívunk meg az ellenféllel. Idén, a hagyományoktól eltérően, a Cardinals elleni meccset választottuk eme jeles alkalomra. Pedig már megszokottá vált, hogy egy régi csoport rivális ellen öltözünk be retro szerelésünkbe. Valószínűleg a jegyeladások miatt döntött így a csapat, hisz a Cards elleni meccs, nem vonz akkora tömegeket, ám a "throwback" meccseket mindenki szereti. Miért ne szeretné? Az egész stadion narancssárgába borul, a játékosok, cheerleaderek felveszik régi szerelésüket. Hatalmas tömegeket mozgat meg Tampában egy-egy ilyen mérkőzés.

Idén viszont nem lesz. És most kapaszkodjon meg mindenki, ismét a liga biztonsági intézkedéseinek köszönhető. Ugyanis egy új szabály miatt, a csapatoknak ugyanazt a sisakot kell viselniük egész évben. A szabály célja természetesen, hogy fokozzák a játékosok biztonságát. Mindezt az NFL Head, Neck and Spine Committe (Fej, Nyak és Gerinc Bizottság) és a Player Safety Advisory Panel (Játékosok Biztonsági Tanácsadó Testülete) javasolta, mert hogy ilyen is van.

Igazság szerint nem csak ebben az évben nem lesz már ilyen mérkőzés, hanem soha többé. A tavalyi Saints elleni találkozó tehát az utolsó amit láthattunk. Ezt a hagyományt négy évvel ezelőtt kezdtük el. És ezt a szerelést 1997 előtt hordta még a csapat. Ettől függetlenül a Cardinals elleni találkozó a "Spanyol örökség" ünnepéről fog szólni.

Szóval ennyit az NFL-ről, a bugyuta biztonsági intézkedésekről, meg a fura nevű szervezeteikről. Tényleg szomorú pandák vagyunk.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu