Egy korszak vége! Bye bye Freeman!

Josh Freeman szemét ma bekötözték, a hajófedélzetre vitték, és a pallón végigkísérve, gyengéd kardbökdösésekkel sarkítva, felajánlották a legjobban tátongó cápának.

Így jár az aki elárulja azt a bizonyos kalóz lobogót. Nem, nem egy rossz kalandregény elejébe csöppentetek, a Freeman éra valóban véget ér Tampa Bay-ben! A 0-3-as mérleggel kezdődő szezon után a Glazer család, és general managerünk, Mark Dominik úgy döntött végleg megvonja a bizalmat, immáron négy éve stagnáló kezdő irányítónktól. És vasárnaptól, már az idén, a draft harmadik körében szerzett Mike Glennont fogja kezdőként játszatni.

Megint csak van pár érdekesség a dologban, egyrészről az, hogy Greg Schiano már két hete nyilatkozza, hogy Freeman a legjobb esélyünk a győzelemre. A másik pedig, hogy Mark Dominik folyamatosan támogatta Freemant egész pályafutása során. Itt máris leszűrhetjük a következtetést: a franchise jelenlegi helyzetével bizony a tulajdonosok elégedetlenek. Persze velünk együtt szurkolókkal.

Ez egy nagyon nagy lépés idén tőlünk. Hisz egyrészről tisztán látszik, hogy a vezetés is kétségbeesett a jelenlegi helyzettől, másrészt pedig innen nincs visszaút. Ha Glennont kezdőnek rakjuk, nem fogjuk többé Freemant visszakönyörögni. A bizalmat megszavazták valakinek. Josh Freeman szerződésének hosszabbításáról tehát már is döntöttek. Nem lesz belőle semmi. És nyilvánosan be is jelentették, hogy szeretnék elcserélni az irányítót. Ez talán még a holtszezonban megoldható lett volna, így azonban már kevésbé. Freeman szerződéséből még körülbelül 7 millió dollár összeget kéne kifizetni, távozása esetén. De úgy néz ki már ennél is többet ér nekünk a váltás. A legjobb esetben is csak egy késői körös pick-et fogunk kapni érte.

Annak a bizonyos pallosnak a súlyát pedig Mark Dominik is elkezdheti érezni a nyakán, ugyanis ha beleszaladunk egy nagyon vesztes szezonba. Ami hozzáteszem ezzel a kerettel tényleg a szégyen kategória. Akkor bizony general managerünk lesz a következő, aki csatlakozhat Josh-hoz a munkanélküliek tengerén.

Új kezdő irányítónk: Mike Glennon

Az elmúlt hetekben egy első osztályú kerettel rémesen rossz teljesítményt nyújtott a támadó egységünk. Az ok pedig leginkább Freeman pontatlansága, a maga kis 45,7%-os hatékonyságával. Szóval jön Mike Glennon. Nem titok, hogy őt az idei draft harmadik körében szereztük, és igazság szerint a teljesítménye is pont olyan, mint egy harmadik körös irányítónak. Csodát senki se várjon, nem lesz ő jobb mint Josh Freeman, nem fog minket valószínűleg idén a rájátszásba vinni. De egy baromi nagy különbség lesz az eddigi vereségek, és az innentől elszenvedettek között. Eddig egy olyan irányítót láthattunk a pályán, aki saját keserűségétől, figyelmetlenségétől nem tudod, és nem is akart rendesen játszani. Mostantól pedig egy olyan irányítót fogunk látni, aki legalább majd akar, és küzd. És ez nem mindegy!

Igazság szerint azon túl, hogy elmehet a szezonunk, amire úgy gondolom a vasárnap látottak után már lelkileg felkészültünk, nem sok rossz dolog történhet velünk. Érhet minket egy kellemes meglepetés, és lehet, hogy Glennon erős karja, és mély bombái még győzelmeket is jelenthetnek a számunkra. Ha pedig mégsem, a jövő évi draft felhozatalában, kedvező pozícióból választva, okos döntést hozván, lehet franchise irányítót szerezni. Hisz valljuk meg őszintén erős lesz ebben a kategóriában a mezőny.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu