NFC North Power Rankings - 6.hét

Power Ranking NFCA héten szabadnaposak voltunk, de most ismét harcba indulunk a jobb eredmény érdekében. Az ötödik játékhéten nem játszottunk mérkőzést, így nem igazán tudtunk javítani a helyzetünkön. Talán a gyengébbek még gyengébbek lettek, ezért mehetünk feljebb kicsit.

* a csapatok előtt szám jelzi, hogy a csoportban (NFC NORTH) hányadik helyen van a jelenlegi forma alapján, zárójelben pedig a liga helyezést láthatjátok.

1. Green Bay Packers (11.) -

Csoportmérkőzésen tudtak nyerni a Lions ellen, így már 2-2 a mérlegük. A Packers ugye már volt pihenőhéten, így most már megállás nélkül végigjátssza a szezont. Már nem sok kell, de még mindig a csoport erősorrendjében az élen járnak.

Ezen a héten az idén felemás eredményt produkáló tavalyi bajnok ellen lépnek pályára, ráadásul idegenben. Clay Matthews III kiesése még okozhat fejtörést a Packers védelmének, de ezzel együtt is ők a meccs esélyesei.

2. Chicago Bears (15.) -2

Na tessék, ugye megmondtam. Nyertek háromszor, most meg zsinórban két vereség. A Bears talán kiadta minden erejét, bár nem biztos. Szoros meccseken kapnak ki mindig, de az attól ugyanolyan vereség. Legutóbb az eddig hibátlan Sains-től szenvedtek vereséget.

Most egy kötelező győzelem következik nekik, ugyanis a New York Giants csapata látogat el hozzájuk csütörtökön. Manning-ék teljesítménye finoman szólva sem nevezhető NFL szintűnek. Elég régen fordult elő velük, hogy 5 vereséggel indítsák a szezont és úgy néz ki, hogy a csütörtöki meccsen sem ők lesznek a favoritok.

3. Detroit Lions (18.) -2

A Lions is kezdi elveszíteni a fonalat, bár ezzel a Packers elleni verséggel is 2-1 -el állnak a csoportellenfelekkel szemben. Calvin Johnson nem játszott azon a meccsen, meg is látszott a hiánya.

Ezen a héten a mostanában szárnyra kapó Cleveland ellen futnak ki a pályára, de ugye az eddigi Browns irányító, Hoyer egész hátralévő szezonra kidőlt. Majd most eldől, hogy csak az irányítón múlt-e a Browns jó sorozata. A Lions pedig ha nyer, akkor továbbra is ott lehet az első helyen a csoportban.

4. Minnesota Vikings (24.) +1

Nem játszottunk az ötödik héten, így nincs is mit nagyon elemezni. Érkezett Freeman, ami nagy port kavart. Hétvégén egyébként nem fog játszani, legalábbis ezt mondják.

A hasonló mérleggel bíró Carolina Panthers csapata látogat el hozzánk a Mall of America Field-re. Cam Newton csapata eddig csak a Giants csapatát tudta megverni. Persze ez nagy szó lenne, ha a Giants olyan lenne, mint például Super Bowl részvételes idejébe, de így igazából nem olyan nagy dicsőség. A meccsen nagy valószínűség szerint Matt Cassel fog nálunk kezdeni, mert Ponder pár limitáltan edz, de még mindig nem javult annyit a bordasérülése, hogy pályára lépjen, legalábbis reméljük.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com