Matt Flynn a Buffalo Bills játékosa lehet

Az Oakland Raiders által egy hete elküldött irányítót, Matt Flynn-t a mai napra edzésre hívta a Buffalo Bills és a legfrissebb hírek szerint nincs kizárva, hogy még ma szerződtetik az csapat nélküli játékost. Ha ez tényleg bekövetkezik akkor a Bills bővelkedni fog irányítókból hiszen Thad Lewis, Jeff Tuel és EJ Manuel is kerettag továbbá Kevin Kolb sérültlistán van. Manuel sérülése miatt 4-6 mérkőzést lesz kénytelen kihagyni és ezen idő alatt szinte bárki eséllyel pályázhat a kezdő irányító posztért.

Az idei egyetlen elsőkörös irányító EJ Manuel az ötödik játékhét nyitómérkőzésén megsérült és a szintén újonc Jeff Tuel fejezte be a Cleveland Browns elleni mérkőzést. A draftolatlan szabadügynökként szerződtetett újonc 20 passzkísérletéből csak 8 volt sikeres, 80 passzolt yardot és 1 interceptiont szerzett ami miatt 31.2-es irányítómutatóval zárta a találkozót.

Tuel gyenge bemutatkozása miatt a Bills felhozta gyakorlócsapatából Thad Lewis-t és rögtön be is dobták a mély vízbe. A harmadik profi szezonjában járó irányító életében másodszor volt kezdő NFL mérkőzésen és nem okozott csalódást. 32 passzkísérletéből 19 sikeres volt, 216 passzolt yardot és 2 passzolt touchdownt szerzett. Legnagyobb pechére viszont megsérült a hosszabbításban.

Flynn esetleges szerződtetését követően eséllyel pályázhatna a kezdő irányító posztjáért de jelenleg csak a többiek sérülése miatt. Tuel jelenleg kiesett a versenyből és minden Lewis sérülésén múlik. Flynn pályafutásának utolsó időszaka nagyon hasonlít Kevin Kolb utóbbi éveire, hiszen jelen állás szerint ha nem sérülnek meg az előttük levő irányítók akkor önerőből már soha sem lehetnek kezdők az NFL-ben.

(nfl.com, Fotó: msn.foxsports.com, buffalorumblings.com)